Dolar 36,4092
Euro 38,1288
Altın 3.434,37
BİST 9.724,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 5°C
Parçalı Bulutlu
Denizli
5°C
Parçalı Bulutlu
Cts 4°C
Paz 5°C
Pts 9°C
Sal 13°C

Farklı tarif arayanlara birebir: Kıbrıs’ın geleneksel kış yemeği kolakas tarifi

Kıbrıs’ın geleneksel kış yemeklerinden birisi olan kolakas yemeği sade veya kırmızı et, tavuk eti gibi besinlerle yapılabilmektedir. Misafirlerine farklı lezzet arayanlar için birebir olan kolakas yemeğinin tarifini sizlerle paylaştık…

Farklı tarif arayanlara birebir: Kıbrıs’ın geleneksel kış yemeği kolakas tarifi
18 Şubat 2025 22:40

Kolakas yemeği, Kıbrıs’ın geleneksel kış yemeklerinden biridir ve adanın çeşitli bölgelerinde yetiştirilen Kolakas bitkisiyle yapılır. Güney ve Kuzey Kıbrıs’ta sevilerek tüketilen bu yemek, genellikle kuzu etiyle, tavuk etiyle veya sade olarak hazırlanarak sıcak ve sulu bir şekilde servis edilir. Kolakas bitkisinin kendine özgü lezzetiyle zenginleştirilen bu yemek, Kıbrıs mutfağının önemli bir parçasıdır ve yerel halk arasında popülerdir. Farklı lezzet arayanlara birebir olan bu yemeğin tarifini sizlerle paylaştık.

KOLAKAS TARİFİ

Malzemeler:

1 paket tavuk göğsü
1 büyük boy kolakas (Gölevez)
3 yemek kaşığı doğranmış domates
2 adet limon
Karabiber
Tuz
Su
Sıvı yağ

Yapılışı:

Tavuk göğsünü, kendi suyunda biraz yumuşayıncaya kadar tencerede haşlayın.

Haşlanmış tavukları tencereden alıp, yaklaşık 2 çorba kaşığı sıvı yağ ile karıştırın.

Kolakasları doğrayıp, tavukların bulunduğu tencereye ekleyin. Kısık ateşte 5-10 dakika karıştırmadan pişirin.

Limon suyunu, doğranmış domatesi, tuzu ve karabiberi tencereye ekleyin ve karıştırın. Ardından karışımı kaynatın.

Karışım kaynadıktan sonra 1 su bardağı su ilave edin.

Yemeğin suyunun çekmeye başladığı zaman, kıvamını kontrol edin. Eğer kolakaslar hâlâ sertse, biraz daha su ekleyin ve kısık ateşte pişirmeye devam edin.

Kolakaslar yumuşayıp, yemeğin suyu kıvamını aldığında, ocaktan alıp servis yapın.

Kaynak: Milliyet

ETİKETLER: ,
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.