Dolar 37,9534
Euro 41,5405
Altın 3.712,73
BİST 9.860,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 11°C
Çok Bulutlu
Denizli
11°C
Çok Bulutlu
Per 14°C
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 23°C

Fas mutfağından her yemeğin yanına çok yakışan enfes tarif: Taktouka salatası tarifi

Taktouka; sağlıklı, hafif ve besleyici bir sebze yemeği olarak iftar sofralarınıza çok yakışacak. Peki, Fas mutfağından her yemeğin yanına çok yakışan bu enfes tarif nasıl yapılır? İşte, leziz taktouka salatası tarifi…

Fas mutfağından her yemeğin yanına çok yakışan enfes tarif: Taktouka salatası tarifi
16 Mart 2025 18:21

Taktouka, Fas mutfağına ait geleneksel ve oldukça lezzetli bir salatadır. Hem sıcak hem de soğuk tüketilebilen bu sebze yemeği, özellikle sıcak havvalarda sofralara ferahlık katıyor. Közlenmiş yeşil biber ve domatesin zeytinyağıyla buluştuğu bu tarif, sofralarınıza farklı bir aroma katmak isteyenler için idealdir. Peki, Fas mutfağından her yemeğin yanına çok yakışan bu enfes tarif nasıl yapılır? İşte, leziz taktouka salatası tarifi…

TAKTOUKA SALATASI TARİFİ

Malzemeler:

4 adet orta boy domates

3-4 adet yeşil dolmalık biber veya sivri biber

3 yemek kaşığı zeytinyağı

2 diş sarımsak (ince doğranmış veya ezilmiş)

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı tatlı toz biber (isteğe bağlı acı pul biber)

Yarım çay kaşığı kararbiber

Tuz (damak tadınıza göre)

Yarım demet ince kıyılmış maydanoz (isteğe bağlı)

TAKTOUKA SALATASI YAPILIŞI

Yeşil biberleri közleyin.

Kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkararak küçük küçük doğrayın.

Domateslerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın.

Kolay soyulması için domatesleri önceden sıcak suda bekletebilirsiniz.

Geniş bir tavada zeytinyağını kızdırın.

Ardından doğranmış sarımsakları ekleyip hafifçe kavurun.

Üzerine doğranmış domatesleri ilave edin.

Orta ateşte, domatesler suyunu salıp çekene kadar pişirin.

Sonrasında közlenmiş ve doğranmış biberleri ekleyin.

Tüm malzemeleri güzelce karıştırın.

Baharatları ve tuzu ilave edin.

Karışımı 10-15 dakika kadar kısık ateşte pişirerek lezzetlerin birbirine geçmesini sağlayın.

Ocaktan aldıktan sonra dilerseniz ince kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz.

Taktouka, sıcak olarak ana yemeklerin yanında veya soğuk meze olarak tüketilebilir.

Fas mutfağında genellikle taze ekmekle servis edilir.

Afiyet olsun!

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.