Fırında Gül Mantısı için Malzemeler
Hamuru için:
- 3 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı su
- 2 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için:
- 350 gr kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Fırın sosu için:
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 dolu yemek kaşığı salça
- 2,5 bardak sıcak su
Fırında Gül Mantısı Nasıl Yapılır?
- 3 su bardağı unu ortası çukur olacak şekilde derin bir kaba koyun. Ortasına yumurta ve tuzu ekleyin. Suyu yavaş yavaş ekleyerek sert bir hamur elde edin. Hamuru iyice yoğurmak önemli. Ardından hamuru kolay açılması için 30 dk dinlendirin. Hamur dinlenirken bir soğanı rendeleyip baharatlarla ve kıymayla karıştırarak iç harcını hazırlayın.
- Dinlenen hamuru mantı hamurundan çok az daha ince şekilde açın. Bir çay bardağının ağzıyla veya şekillendirici ile yuvarlaklar halinde kesin. 4 yuvarlak hamuru kenarları üst üste gelecek şekilde yan yana dizin. Kesişimlerine parmağınız ile bastırın. Ardından kıymayı ince bir şerit halinde birleşen 4lü hamurun ortasına serin. Hamurun ucundan itibaren katlayarak sarın. Hazırladığınız mantıları yağlanmış tepsiye aralıklarla dizin.
- İlk olarak 200 derece fırında 10 dk pişirin ardından hazırladığınız sosu ekleyip üstünü yağlı kağıtla kapatarak 180 derece fırında 25 dk daha pişirin. Afiyet olsun.