Dolar 36,4251
Euro 39,4214
Altın 3.410,80
BİST 10.459,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 22°C
Açık
Denizli
22°C
Açık
Cum 21°C
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C

Fırında parmesanlı tatlı patates tarifi

Dışı çıtır, içi yumuşacık! Fırında parmesanlı tatlı patates tarifiyle sağlıklı ve lezzetli bir atıştırmalık hazırlayın!

Fırında parmesanlı tatlı patates tarifi
6 Mart 2025 17:37

Tatlı patates, besleyici yapısı ve hafif tatlı lezzetiyle mutfakta birçok farklı şekilde kullanılabilen harika bir sebzedir. Fırında parmesanlı tatlı patates, hem sağlıklı hem de oldukça lezzetli bir alternatif olarak sofralarınızı renklendirecek. Üstelik hazırlaması da oldukça pratik!

Malzemeler:

  • 2 adet büyük tatlı patates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • ½ çay kaşığı karabiber
  • ½ çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • ½ çay kaşığı kekik veya biberiye
  • 3 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri

Yapılışı:

1. Tatlı Patatesleri Hazırlayın

Tatlı patatesleri güzelce yıkayıp kabuklarını soyun. Daha sonra parmak kalınlığında dilimler veya ince çubuklar halinde doğrayın. (İsterseniz halka şeklinde de kesebilirsiniz.)

2. Baharatlarla Karıştırın

Doğradığınız tatlı patatesleri geniş bir kaseye alın. Üzerine zeytinyağı, tuz, sarımsak tozu, karabiber, kırmızı toz biber ve kekiği ekleyerek iyice harmanlayın. Baharatların her parçaya eşit şekilde dağılması için elinizle veya bir spatula yardımıyla iyice karıştırın.

3. Fırına Verin

Fırını 200°C’ye (fanlı ayarda 190°C) ısıtın.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine tatlı patatesleri tek sıra halinde dizin. Üzerlerine rendelenmiş parmesan peynirini serpiştirin.

4. Pişirme Süreci

Tatlı patatesleri önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Daha çıtır bir kıvam için son 5 dakika fırının ızgara ayarını açabilirsiniz.

5. Servis Edin

Fırından çıkan tatlı patatesleri sıcak sıcak servis edin. Üzerine biraz daha parmesan peyniri serpebilir, yanında yoğurtlu dip sos, ballı hardal veya sarımsaklı yoğurt sosu ile tüketebilirsiniz.

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.