Dolar 36,4935
Euro 37,8900
Altın 3.346,41
BİST 9.658,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 17°C
Çok Bulutlu
Denizli
17°C
Çok Bulutlu
Paz 14°C
Pts 15°C
Sal 16°C
Çar 18°C

Garos Yemek Tarifi – Denizlim Haber Yemek Tarifleri

20Dk Hazırlama Ve 5Dk Pişirme Süresiyle Toplam 25 Dakikada Garos Nasıl Yapılır Tarifimizde Görün.

Garos Yemek Tarifi  – Denizlim Haber Yemek Tarifleri
1 Mart 2025 12:34

Garos için Malzemeler

  • 200 gram kolyoz ve uskumru balıklarının karaciğerleri
  • 100 gram kolyoz ve uskumru balıklarının sarı havyarları
  • 1 tatlı kaşığı tuz (salamuradan daha az)
  • 2 yemek kaşığı kolyoz balığının fıçısındaki salamura
  • 1 çay kaşığı garos otu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet limon suyu
  • 2 adet kabuğu soyulmuş domates

Garos Nasıl Yapılır?

  • Garos tarifi için öncelikle kolyoz ve uskumru balıklarının karaciğerlerini ve sarı havyarlarını bir derin kaba aktarın.
  • Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. Tuzun oranı salamuradan daha az olmalıdır.
  • Karışımı temiz bir kavanoza aktarın. Renkli cam kavanoz kullanmak tercih edilir.
  • Kavanozun kapağını açık bırakın ve içine tahtadan ince bir çubuk koyun.
  • Kavanozu mutfakta az güneş alan bir pencere önüne yerleştirin.
  • Her gün birkaç defa karışımı karıştırın.
  • 2 yemek kaşığı kolyoz balığının fıçısındaki salamuradan ekleyin. Eğer kullanıyorsanız, 1 çay kaşığı garos otunu da ekleyin.
  • Karışımı yaklaşık 15 gün bekletin. Garos, bu sürenin sonunda hazır olacaktır ve rengi sarımtırak, biraz grileşmiş olacaktır.
  • 1 çorba kaşığı garosu bir çorba kasesine alın.
  • Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin.
  • Bir miktar limon suyu sıkın ve karışımın kıvamını ekmek batırılacak şekilde ayarlayın.
  • Garos servise hazır. Dilerseniz yanına 2 adet kabuğu soyulmuş domates ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
ETİKETLER:
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.