Dolar 36,6383
Euro 39,8878
Altın 3.522,82
BİST 10.840,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 30°C
Çok Bulutlu
Denizli
30°C
Çok Bulutlu
Paz 25°C
Pts 20°C
Sal 9°C
Çar 11°C

Girit usulü acılı peynir ezmesi: Tirokafteri tarifi

Girit mutfağının en sevilen mezelerinden biri olan Tirokafteri, beyaz peynir ve acının enfes uyumuyla sofralarınıza lezzet katıyor! Kızarmış ekmekle denemeye ne dersiniz?

Girit usulü acılı peynir ezmesi: Tirokafteri tarifi
14 Mart 2025 17:37

Girit mutfağının en sevilen mezelerinden biri olan Tirokafteri, yoğun peynir aroması ve acı lezzetiyle sofralara farklı bir dokunuş katıyor. Genellikle mezelerin yıldızı olarak bilinen bu tarif, hem pratik hem de oldukça lezzetli. Özellikle ızgara etlerin, kızarmış ekmeğin ve zeytin eşliğinde servis edildiğinde mükemmel bir uyum yakalıyor.

TİROKAFTERİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 200 gr beyaz peynir (feta veya lor peyniri)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı acı pul biber (isteğe bağlı)
  • 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı limon suyu veya sirke
  • Karabiber (damak tadına göre)

TİROKAFTERİ NASIL YAPILIR?

Peyniri ezin: Bir çatal veya blender kullanarak beyaz peyniri iyice ezin.

Malzemeleri karıştırın: Yoğurt, zeytinyağı, limon suyu, kırmızı toz biber, acı pul biber ve ezilmiş sarımsağı ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.

Servise hazırlayın: Karışımı servis tabağına alın ve üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirin. İsteğe bağlı olarak pul biber ve taze otlarla süsleyebilirsiniz.

Soğuk servis yapın: Tirokafteri’yi 10-15 dakika buzdolabında dinlendirdikten sonra sıcak ekmek veya grissini ile servis edebilirsiniz.

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.