Dolar 36,4306
Euro 38,1968
Altın 3.382,00
BİST 9.911,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 17°C
Açık
Denizli
17°C
Açık
Çar 20°C
Per 21°C
Cum 21°C
Cts 21°C

Glutensiz Ispanaklı Kiş – Denizlim Haber Yemek Tarifleri

Glutensiz Ispanaklı Kiş Tarifi nasıl yapılır? bu tarifin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Glutensiz Ispanaklı Kiş – Denizlim Haber Yemek Tarifleri
3 Mart 2025 22:23

Glutensiz Ispanaklı Kiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kadar ıspanak
  • 1 adet mor soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tulum peyniri (isteye bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı badem sütü
  • 1 adet organik yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zerdeçal

Hamuru için:

  • 10 yemek kaşığı çiğ karabuğday unu (1 su bardağına denk geliyor)
  • 1.5 çay kaşığı karnıyarık otu tozu
  • 1 buçuk çay bardağı su (250ml kadar)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karbonat limon ile aktive edilmiş

Glutensiz Ispanaklı Kiş Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle soğanı doğrayıp kavuruyoruz ,ıspanağı doğrayıp kavrulan soğanların üzerine koyuyoruz pişiriyoruz ,ıspanak pişerken hamuru yapıyoruz.
  2. Un,karnıyarık otu tozu ve tuzu koyup karıştırıyoruz sonra su ekleyip limonla aktive edilmiş karbonat ekliyoruz hızlıca karıştırıyoruz.
  3. Hamur ele yapışır kıvamda oluyor.
  4. Orta boy fırın kabına hamuru koyuyoruz.
  5. Hamuru fırına koyup 10 dk pişirip çıkarıyoruz kaşık ile kiş şeklini veriyoruz ortadan kenara doğru ki harcımızı içine koyalım.
  6. Daha sonra pişen ıspanağın altını kapatıp içerisine tuz, baharatlar, tulum peyniri, yumurta ve badem sütünü koyuyoruz iyice karıştırıp harcı hamurun üzerine döküyoruz ve fırına veriyoruz.
  7. 150 derecede kontrollü şekilde 45 ila 1 saat arasında pişiriyoruz.
  8. Piştikten sonra fırın kapalı şekilde 10 dk dinlendirip dilimleyip servis edilebilir. Deneyeceklere afiyetler olsun.

Glutensiz Ispanaklı Kiş Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Denizlim Haber Yemek Tarifleri

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.