Dolar 36,4306
Euro 38,1968
Altın 3.382,00
BİST 9.911,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 13°C
Hafif Yağmurlu
Denizli
13°C
Hafif Yağmurlu
Pts 15°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 21°C

Glutensiz Makarna Suyuna Et Suyu Çorba – Denizlim Haber Yemek Tarifleri

Glutensiz Makarna Suyuna Et Suyu Çorba Tarifi nasıl yapılır? bu tarifin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Glutensiz Makarna Suyuna Et Suyu Çorba – Denizlim Haber Yemek Tarifleri
3 Mart 2025 22:21

Glutensiz Makarna Suyuna Et Suyu Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilo kemikli dana kaburga
  • 1 büyük soğan
  • 1 yemek kaşığı karabiber
  • 3-4 defne yaprağı
  • 1 bardak su
  • 1 paket glutensiz makarna
  • Yeteri kadar makarna haşlama suyu

Terbiye için;

  • 1 adet limon
  • 1 adet yumurta
  • 2 kaşık yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 4-5 diş sarımsak

Üzerine;

  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Glutensiz Makarna Suyuna Et Suyu Çorba Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle etli kemikleri düdüklü tencere içine alalım ve üzerine 4-5 parçaya böldüğümüz soğanı, karabiberi, defne yapraklarını ve bir bardak suyu ekleyip 20dk pişirelim. (kemikler sıyırma ise kemiklerin üzerini kaplayacak kadar su eklemeniz gerekli. ).
  2. Düdüklü tencerenin altını kapatıp kapağını açmadan bir 20 dk daha bekleyin.
  3. Düdüklü tencerenin kapağını açın ve etleri bir tasın içine alıp soğutun.
  4. Etlerin kemiklerini çıkarıp etleri küçük parçalara ayırın. ( yaklaşık 3 çorbalık et çıkabiliyor tabi et oranına göre değişir). Et yağlı ise yağları da ayrıca yemeklere katmak için saklayın.
  5. Düdüklü tenceredeki et suyunu (yaklaşık 3-4 bardak kadar olur) ikiye bölün (yarısını et suyu olarak yemeklerinizde kullanmak üzere dolapta saklayabilirsiniz. ).
  6. Glutensiz mısır makarnasını haşlayıp suyunu bir tencere içine süzün. Bu şekilde dolapta iki üç gün saklayabilirsiniz.
  7. Düdüklü tencere içindeki et suyu üzerine makarna suyunu ve kemiklerinden ayırdığınız etlerin bir kısmını ekleyip kaynatın.
  8. Terbiye için limon, yumurta, yoğurt, sarımsak rendesi ve tuzu bir tas içinde iyice çırpın.
  9. Terbiye sosu üzerine bir kepçe çorbadan ekleyin ve karıştırarak tüm sosu çorbanın içine aktarın.
  10.  Çorbayı bir süre kısık ateşte kaynatın.
  11. Üzeri için kırmızı pul ve toz biberi bir cezve içinde yağda kavurun.

Çorbanız hazır afiyet olsun.

Bu tarifte amaç bol nişasta içeren makarna suyunu değerlendirmek.

Glutensiz Makarna Suyuna Et Suyu Çorba Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Denizlim Haber Yemek Tarifleri

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.