Dolar 38,4149
Euro 43,7601
Altın 4.095,06
BİST 9.432,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 22°C
Hafif Yağmurlu
Denizli
22°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 22°C
Çar 21°C

Grip Düşmanı Tatlı Yemek Tarifi – Denizlim Haber Yemek Tarifleri

30Dk Hazırlama Ve 20Dk Pişirme Süresiyle Toplam 50 Dakikada Grip Düşmanı Tatlı Nasıl Yapılır Tarifimizde Görün.

Grip Düşmanı Tatlı Yemek Tarifi  – Denizlim Haber Yemek Tarifleri
1 Mart 2025 12:08

Grip Düşmanı Tatlı için Malzemeler

Bisküvi katmanı için:

  • 2 paket yulaflı bisküvi

Krema için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 kutu krema

Portakal sosu için:

  • 1 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı portakal suyu
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası

Grip Düşmanı Tatlı Nasıl Yapılır?

  • Tatlının kreması için; Tencereye vanilya, tereyağı ve krema dışındaki malzemeleri alın.
  • Sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Kıvam aldığında ocağın altını kapatın.
  • Kremanın içine önce tereyağı ve vanilyayı ekleyerek karıştırın. Kremanın soğuması için bekleyin.
  • Soğuduktan sonra içine bir paket krema ekleyip karıştırın.
  • Tabanı için bisküvileri rondodan çektirin.
  • Portakal sos için gerekli malzemeleri küçük bir sos tenceresine alın. Kıvam alana kadar pişirin.
  • Kavanozların içine önce bisküvileri paylaştırın.
  • Üzerine hazırladığınız kremayı ve en üst kısma da soğuyan portakal sosu dökün.
  • Tatlının üzerini portakal dilimi ve nane ile süsleyin. Afiyet olsun.
ETİKETLER:
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.