Grip Düşmanı Tatlı için Malzemeler
Bisküvi katmanı için:
Krema için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 kutu krema
Portakal sosu için:
- 1 su bardağı su
- 1/2 su bardağı portakal suyu
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
Grip Düşmanı Tatlı Nasıl Yapılır?
- Tatlının kreması için; Tencereye vanilya, tereyağı ve krema dışındaki malzemeleri alın.
- Sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Kıvam aldığında ocağın altını kapatın.
- Kremanın içine önce tereyağı ve vanilyayı ekleyerek karıştırın. Kremanın soğuması için bekleyin.
- Soğuduktan sonra içine bir paket krema ekleyip karıştırın.
- Tabanı için bisküvileri rondodan çektirin.
- Portakal sos için gerekli malzemeleri küçük bir sos tenceresine alın. Kıvam alana kadar pişirin.
- Kavanozların içine önce bisküvileri paylaştırın.
- Üzerine hazırladığınız kremayı ve en üst kısma da soğuyan portakal sosu dökün.
- Tatlının üzerini portakal dilimi ve nane ile süsleyin. Afiyet olsun.