Dolar 36,4487
Euro 38,2754
Altın 3.392,57
BİST 9.592,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 13°C
Hafif Yağmurlu
Denizli
13°C
Hafif Yağmurlu
Per 13°C
Cum 16°C
Cts 17°C
Paz 15°C

GTO’da Gastronomi sektörü için önemli çalıştay

Gastronomi sektörünü yakından ilgilendiren kalifiye personel ve sektörde yaşanan istihdam sorunu ile çözüm önerileri, Gaziantep Ticaret Odasında (GTO) gerçekleştirilen “Gastronomi Sektörü Servis Elemanı İstihdamı Çalıştayı”nda masaya yatırıldı. GTO 8 …

GTO’da Gastronomi sektörü için önemli çalıştay
26 Şubat 2025 18:35

Gastronomi sektörünü yakından ilgilendiren kalifiye personel ve sektörde yaşanan istihdam sorunu ile çözüm önerileri, Gaziantep Ticaret Odasında (GTO) gerçekleştirilen “Gastronomi Sektörü Servis Elemanı İstihdamı Çalıştayı”nda masaya yatırıldı.

GTO 8 Nolu Cafe, Restaurant, Catering Hizmetleri Meslek Komitesi öncülüğünde, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen Çalıştayda, teknoloji ve dijitalleşmenin istihdam konusunda oluşturduğu fırsatlar ve engelli bireylerin istihdamı konuları da ele alındı.

Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren GTO Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Uğur Acıoğlu, gastronomi sektörünün çok boyutlu bir sektör olduğunu vurgulayarak, “Gastronomi, yalnızca mutfağımızın zenginliğini değil, aynı zamanda misafirperverliğimizi, hizmet kalitemizi ve kent ekonomimizi de ilgilendiren çok boyutlu bir sektördür. Bu sektörde hizmet veren personelin niteliği, Gaziantep’in gastronomi alanındaki başarısını doğrudan etkilemektedir. Ancak sahadan gelen geri bildirimler, nitelikli servis personeli bulmada ciddi sorunlar yaşandığını göstermektedir. Personel devir oranlarının yüksek olması, sektörde kalıcı bir istihdam yapısının oluşmasını zorlaştırmakta, bunun sonucunda hizmet kalitesinde dalgalanmalar yaşanmaktadır” dedi.

“Bu Çalıştay, Türkiye gastronomi sektörü için yol haritası oluşturacak”

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirdikleri Çalıştayın çok kıymetli olduğunu belirten Acıoğlu, “Bugün değerli akademisyenlerimizin yönlendirmesiyle yapacağımız tartışmalar, sektördeki istihdam sorunlarının çözümü için somut adımlar atmamıza vesile olacak. Buradan çıkacak görüşler, sadece Gaziantep için değil, Türkiye gastronomi sektörü için de önemli bir yol haritasının oluşmasına katkı sunacaktır” diye ekledi.

Çalıştay kapsamında gerçekleştirilen oturumlarda; Doç. Dr. Furkan Baltacı moderasyonunda İstihdam, Teknoloji ve Engelli Bireyler, Doç. Dr. Zeynep Köse moderasyonunda Özlük hakları ve İktisadi Durum, Doç. Dr. Metin Sürme moderasyonunda Eğitim ve İletişim konuları masaya yatırılarak raporlar hazırlandı.

Çalıştaya; Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan, Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Tuba Büyükbeşe, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Yağcı, akademisyenler, eğitimciler ve sektör temsilcileri katıldı. – GAZİANTEP

CoinTR’den 1.000 TL Hediye! Hemen Üye Ol, Kolayca Kazanmaya Başla! Şimdi Katıl! Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.