Dolar 36,4251
Euro 39,4214
Altın 3.410,80
BİST 10.459,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 22°C
Açık
Denizli
22°C
Açık
Cum 21°C
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C

Güllaçtan pratik soğuk baklava tarifi…

Güllaç yufkası kullanarak çok pratik bir şekilde soğuk baklava yapmak mümkün… İşte enfes soğuk baklava tarifi!

Güllaçtan pratik soğuk baklava tarifi…
6 Mart 2025 22:21

Soğuk baklavayı seviyor ama uğraştırıcı tariflerden kaçınıyorsanız, güllaç yufkası ile hazırlayabileceğiniz bu tarif tam size göre! Hafifliğiyle klasik baklavadan ayrılan ve sütlü şerbetiyle ferah bir tat bırakan bu lezzeti hazırlamak çok kolay… İşte enfes soğuk baklava tarifi!

MALZEMELER

Baklava için:

10 adet güllaç yufkası

1 su bardağı dövülmüş ceviz veya Antep fıstığı

100 gr tereyağı (eritilmiş)

Şerbet için:

2 su bardağı süt

1 su bardağı toz şeker

Üzeri için:

80 gr sütlü veya bitter çikolata (rendelenmiş)

1 yemek kaşığı kakao

Antep fıstığı (isteğe bağlı)

HAZIRLANIŞI

Sütü tencereye alın ve şekeri ekleyin. Şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın (kaynatmayın).

Ocaktan alıp ılımaya bırakın.

Dikdörtgen bir borcamı hafifçe yağlayın.

İlk güllaç yufkasını borcama yerleştirin ve üzerine 1-2 kaşık ılık şerbet gezdirin.

Üzerine biraz eritilmiş tereyağı sürün.

kat yufkaya geldiğinizde ince çekilmiş ceviz veya Antep fıstığını serpiştirin.

Kalan 5 yufkayı da aynı şekilde şerbetleyerek ve yağlayarak üst üste dizin.

Tatlınızı buzdolabında en az 2 saat dinlendirin, böylece sütü iyice çeker.

Dinlenen tatlının üzerine rendelenmiş çikolata ve kakao serpin.

Son olarak Antep fıstığı ile süsleyin ve dilimleyerek servis edin.

Püf Noktası: Daha yoğun bir çikolata tadı isterseniz eritilmiş çikolata sosu da ekleyebilirsiniz.

ETİKETLER:
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.