Dolar 35,7689
Euro 37,3665
Altın 3.213,24
BİST 10.082,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 16°C
Parçalı Bulutlu
Denizli
16°C
Parçalı Bulutlu
Cum 16°C
Cts 17°C
Paz 16°C
Pts 12°C

Güney Afrika’nın sıradığı sokak lezzeti: Bunny Chow tanımı

Kökeni Hint göçmenlere dayanan Bunny Chow, Güney Afrika mutfağının en özgün yemeklerinden biri. Çıtır ekmek içerisinde servis edilen baharatlı körili et yahut sebzelerle hazırlanan bu lezzet, hem doyurucu hem de eşsiz bir tat tecrübesi sunuyor.

Güney Afrika’nın sıradığı sokak lezzeti: Bunny Chow tanımı
30 Ocak 2025 15:25

Dünya mutfağında keşfedilmeyi bekleyen birçok eşsiz lezzet var. Güney Afrika’nın en farklı yemeklerinden biri olan Bunny Chow, ismini birinci sefer duyanları şaşırtan, deneyenleri ise kendine hayran bırakan bir tanım. İçi oyulmuş bir ekmek somununun içerisine doldurulan ağır baharatlı köri soslu et yahut sebzelerle hazırlanan bu yemek, hem pratikliği hem de lezzetiyle dikkat çekiyor.

BUNNY CHOW TARİFİ

Malzemeler

  • 1 büyük uzunluk somun ekmek
  • 500 gram kuzu yahut tavuk eti (isteğe bağlı olarak sebzeli de yapılabilir)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan (doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 yemek kaşığı köri tozu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 adet domates (rendelenmiş)
  • 1 su bardağı tavuk suyu yahut zerzevat suyu
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut (isteğe bağlı)
  • Tuz ve karabiber
  • Kıyılmış taze kişniş yahut maydanoz (servis için)

Yapılışı

  1. Büyük bir somun ekmeğin üst kısmını kesin ve içini dikkatlice oyun. Oyduğunuz ekmeğin iç kısmını atmayın; serviste kullanabilirsiniz.
  2. Bir tavada sıvı yağı ısıtın ve doğranmış soğanları ekleyerek kavurun.
  3. Sarımsak, köri tozu, kimyon, zerdeçal ve pul biberi ekleyerek kokular çıkana kadar birkaç dakika daha soteleyin.
  4. Doğranmış etleri (veya sebzeleri) ekleyin ve uygunca karıştırarak kavurun.
  5. Rendelenmiş domatesleri ve tuzu ekleyerek birkaç dakika pişirin.
  6. Tavuk suyu yahut zerzevat suyunu ekleyin ve etler uygunca yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
  7. Haşlanmış nohut eklemek isterseniz, pişmeye yakın ekleyerek birkaç dakika daha kaynamasını sağlayın.
  8. Hazırladığınız köri karışımını oyduğunuz ekmeğin içine doldurun.
  9. Üzerine kıyılmış taze kişniş yahut maydanoz serpin ve ekmeğin içinden çıkan modülleri yanında servis edin.

Denizlim Haber- denizlimhaber

ETİKETLER: ,
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.