Kökeni Hint göçmenlere dayanan Bunny Chow, Güney Afrika mutfağının en özgün yemeklerinden biri. Çıtır ekmek içerisinde servis edilen baharatlı körili et yahut sebzelerle hazırlanan bu lezzet, hem doyurucu hem de eşsiz bir tat tecrübesi sunuyor.
Dünya mutfağında keşfedilmeyi bekleyen birçok eşsiz lezzet var. Güney Afrika’nın en farklı yemeklerinden biri olan Bunny Chow, ismini birinci sefer duyanları şaşırtan, deneyenleri ise kendine hayran bırakan bir tanım. İçi oyulmuş bir ekmek somununun içerisine doldurulan ağır baharatlı köri soslu et yahut sebzelerle hazırlanan bu yemek, hem pratikliği hem de lezzetiyle dikkat çekiyor.
BUNNY CHOW TARİFİ
Malzemeler
- 1 büyük uzunluk somun ekmek
- 500 gram kuzu yahut tavuk eti (isteğe bağlı olarak sebzeli de yapılabilir)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan (doğranmış)
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 yemek kaşığı köri tozu
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 adet domates (rendelenmiş)
- 1 su bardağı tavuk suyu yahut zerzevat suyu
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut (isteğe bağlı)
- Tuz ve karabiber
- Kıyılmış taze kişniş yahut maydanoz (servis için)
Yapılışı
- Büyük bir somun ekmeğin üst kısmını kesin ve içini dikkatlice oyun. Oyduğunuz ekmeğin iç kısmını atmayın; serviste kullanabilirsiniz.
- Bir tavada sıvı yağı ısıtın ve doğranmış soğanları ekleyerek kavurun.
- Sarımsak, köri tozu, kimyon, zerdeçal ve pul biberi ekleyerek kokular çıkana kadar birkaç dakika daha soteleyin.
- Doğranmış etleri (veya sebzeleri) ekleyin ve uygunca karıştırarak kavurun.
- Rendelenmiş domatesleri ve tuzu ekleyerek birkaç dakika pişirin.
- Tavuk suyu yahut zerzevat suyunu ekleyin ve etler uygunca yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Haşlanmış nohut eklemek isterseniz, pişmeye yakın ekleyerek birkaç dakika daha kaynamasını sağlayın.
- Hazırladığınız köri karışımını oyduğunuz ekmeğin içine doldurun.
- Üzerine kıyılmış taze kişniş yahut maydanoz serpin ve ekmeğin içinden çıkan modülleri yanında servis edin.
Denizlim Haber- denizlimhaber