Dolar 35,8588
Euro 37,2551
Altın 3.218,20
BİST 10.055,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 16°C
Hafif Yağmurlu
Denizli
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 13°C
Sal 14°C

Gürcistan’dan enfes lezzet: Khinkali tanımı

Gürcistan mutfağının en özel yemeklerinden biri olan Khinkali, bol sulu iç harcı ve elle yenme ritüeliyle dünya mutfağında keşfedilmeyi bekliyor. Bu klâsik Gürcü mantısı, baharatlı et dolgusu ve eşsiz formuyla hem lezzetli hem de eğlenceli bir yemek tecrübesi sunuyor.

Gürcistan’dan enfes lezzet: Khinkali tanımı
31 Ocak 2025 14:22

Gürcistan, kendine has lezzetleriyle mutfak dünyasında büyük bir kıymete sahip olsa da, pek çok yemeği hala hak ettiği ilgiyi görmüyor. Khinkali, yani Gürcü mantısı, hem üretimi hem de yenme biçimiyle epeyce özgün bir yemek. İçerisinde bol et suyu barındıran ve elde kıvrılarak şekillendirilen bu özel hamur işi, lezzet severler için kesinlikle keşfedilmesi gereken bir tat.

KHINKALİ TARİFİ

Malzemeler

Hamur İçin:

  • 3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su

İç Harcı İçin:

  • 300 gram kıyma (tercihen dana yahut kuzu eti karışımı)
  • 1 adet soğan (ince doğranmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 su bardağı et suyu yahut su (mantının içinin sulu kalması için)

Yapılışı

  1. Unu geniş bir kaba alın ve ortasını açarak su ve tuzu ekleyin.
  2. Hamuru yoğurun ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar dinlendirin.
  3. Kıymayı doğranmış soğan, tuz, karabiber ve kimyonla karıştırın.
  4. Et suyu ekleyerek harcı sulu bir kıvama getirin.
  5. Hamuru açın ve 10 cm çapında yuvarlak kesimler kesin.
  6. Ortasına iç harç koyup kenarlarını büzerek bohça üzere kapatın.
  7. Geniş bir tencereye su kaynatın ve Khinkali’leri içine atarak 7-8 dakika haşlayın.
  8. Üzerine bol karabiber serperek sıcak servis edin.

Denizlim Haber- denizlimhaber

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.