Dolar 36,4499
Euro 38,3863
Altın 3.433,14
BİST 9.602,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 7°C
Açık
Denizli
7°C
Açık
Pts 9°C
Sal 13°C
Çar 15°C
Per 14°C

Hatay mutfağının lezzetli şaheseri: Antakya köfte tarifi

Türk mutfağının en özel lezzetlerinden biri olan Antakya Köftesi, Hatay’ın zengin mutfak kültürünü yansıtan nefis bir yemektir. Baharatlarla harmanlanmış kıyma, ince bulgur ve sarımsakla yoğrularak hazırlanan bu köfte, hem mangalda hem de fırında pişirilerek servis edilebilir. İşte ağız sulandıran Antakya Köfte tarifi!

Hatay mutfağının lezzetli şaheseri: Antakya köfte tarifi
23 Şubat 2025 17:43

Hatay mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Antakya Köftesi, baharatlarla harmanlanmış kıyma ve ince bulgurun mükemmel uyumuyla hazırlanır. Fırında, mangalda veya tavada pişirilebilen bu köfte, özellikle sumaklı soğan ve közlenmiş sebzelerle servis edildiğinde damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. İşte evde kolayca yapabileceğiniz nefis Antakya Köfte tarifi!

Malzemeler

  • 500 gr dana kıyma (orta yağlı)
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 1 adet soğan (rendelenmiş)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı

Bulguru Şişirin:

İnce bulguru bir kaseye alın, üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 5 dakika bekletin. Bulgurlar yumuşayıp şiştikten sonra fazla suyunu süzün.

Harç Hazırlama:

Kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak, salçalar ve baharatları geniş bir kaba alın.

Şişmiş bulguru ekleyip iyice yoğurun. Köfte harcı iyice özdeşleşene kadar yaklaşık 10-15 dakika yoğurmaya devam edin.

Şekil Verme:

Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yassı veya oval şekil verin.

Pişirme:

Fırında: 200°C’ye ısıtılmış fırında yağlı kağıt serili tepsiye dizerek yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

Mangal veya Tavada: Izgara veya döküm tavada az yağ ile iki tarafını da kızartarak pişirin.

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.