Havuçlu Şehriyeli Tavuk Çorbası için Malzemeler
- 1 adet havuç
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı tel şehriye
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1.5 yemek kaşığı un
- 2 adet tavuk but
- 3 su bardağı tavuk suyu
- 3 su bardağı sıcak su
- Bir tutam maydanoz
- Tuz, karabiber, pulbiber
Havuçlu Şehriyeli Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır?
- Öncelikle derin bir tencereye tavuğu ekleyin ve üzerini geçecek kadar su ilave edin.
- Pişen tavukları soğuduktan sonra didikleyin ve bir tabağa alın.
- Havucun kabuğunu soyup küp küp doğrayın.
- Farklı bir tencereye sıvı yağ alın, üzerine havuç ve rendelenmiş sarımsak ekleyip kavurmaya başlayın.
- Üzerine un ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Tavuk suyu ve normal sıcak suyu ilave edin, karıştırın.
- Kaynamaya başladıktan sonra içerisine tel şehriye ve didiklenmiş tavukları ilave edin.
- Şehriyeler pişene kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin.
- Son olarak baharatlarını ekleyin.
- Kıvamı koyulaşan Havuçlu Şehriyeli Tavuk Çorbasının üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.