Dolar 36,6845
Euro 39,7745
Altın 3.523,56
BİST 10.727,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 27°C
Açık
Denizli
27°C
Açık
Cum 30°C
Cts 30°C
Paz 26°C
Pts 17°C

Her yemeğin yanına çok yakışan enfes meze: Çıtır nohutlu humus tarifi

Çıtır nohutlu humus, hem lezzetli hem de sağlıklı bir alternatif sunar. Peki, her yemeğin yanına çok yakışan bu enfes meze nasıl yapılır? İşte, tam kıvamında çıtır nohutlu humus tarifi…

Her yemeğin yanına çok yakışan enfes meze: Çıtır nohutlu humus tarifi
11 Mart 2025 13:37

Humus, Ortadoğu mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olup, özellikle atıştırmalıklar ve meze sofralarında sıklıkla tercih edilir. Yoğun nohut tadı, zeytinyağı ve tahinin mükemmel uyumu ile damaklarda unutulmaz bir iz bırakır. Ancak bir de üzerine çıtır nohut ekleyerek daha lezzetli ve kıtır kıtır bir deneyim elde etmek mümkün. Peki, her yemeğin yanına çok yakışan bu enfes meze nasıl yapılır? İşte, tam kıvamında çıtır nohutlu humus tarifi…

ÇITIR NOHUTLU HUMUS TARİFİ

Malzemeler

Humus için:

2 su bardağı haşlanmış nohut

3 yemek kaşığı tahin

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı limon suyu

2 diş sarımsak (isteğe bağlı)

Yarım çay bardağı su

Tuz ve karabiber (damak zevkinize göre)

Çıtır nohut için:

1 su bardağı haşlanmış nohut

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yarım çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber (isteğe bağlı)

ÇITIR NOHUTLU HUMUS YAPILIŞI

Haşlanmış nohutları bir mutfak robotuna alın.

Üzerine tahin, zeytinyağı, limon suyu, sarımsak (isteğe bağlı) ve tuz ekleyin.

Karışıma yarım çay bardağı suyu da ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar robotta çekin.

Eğer karışım fazla koyuysa, biraz daha su ekleyebilirsiniz.

Karışımı bir kaseye alarak, dilediğiniz gibi karabiber ekleyin ve karıştırın.

Çıtır nohutlar için, haşlanmış nohutları bir kağıt havluyla nazikçe kurulayın.

Kuruyan nohutları bir kaba alın ve üzerine zeytinyağını, tuzu ve kırmızı biberi ekleyin.

Karıştırarak nohutların her tarafının baharatlarla kaplanmasını sağlayın.

Nohutları, önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin.

Ara ara karıştırarak nohutların eşit şekilde kızarmasını sağlayın.

Nohutlar altın rengini aldıktan sonra fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

Hazırladığınız humusu geniş bir tabağa yayın.

Üzerine çıtır nohutları serpiştirin.

Dilerseniz ekstra zeytinyağı, pul biber ve limon dilimleri ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.