Dolar 35,9319
Euro 37,3246
Altın 3.283,52
BİST 9.807,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 9°C
Hafif Kar Yağışlı
Denizli
9°C
Hafif Kar Yağışlı
Çar 8°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 10°C

İçli Köfte (Derin Dondurucuya Koymak İçin)

İçli Köfte (Derin Dondurucuya Koymak İçin) Tarifi nasıl yapılır? bu tarifin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

İçli Köfte (Derin Dondurucuya Koymak İçin)
4 Şubat 2025 14:11

İçli Köfte (Derin Dondurucuya Koymak İçin) Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı için;

  • 1 kilo yağlı kıyma
  • Zeytinyağı
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 büyük soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Toz biber
  • Kimyon

Dışı için;

  • 5 su bardağı esmer ince bulgur
  • 2.5 su bardağı irmik
  • 3.5 su bardağı kaynar su
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı un

İçli Köfte (Derin Dondurucuya Koymak İçin) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Önce iç harcı hazırlayalım. Bir tencereye kıymayı ve zeytinyağını alıp suyunu çekene kadar pişirelim.
  2. Daha sonra içince tereyağı ve soğanları alıp iyice kavuralım.
  3. En son baharatları da ekleyip soğumaya bırakalım.
  4. Soğuyunca köfte gibi sıkalım.
  5. İç harcı dondurulmuş bi şekilde de saklayabilirsiniz.
  6. Dışı için önce bir kapta irmik ve bulguru karıştırıp sıcak suyla ıslayıp üzerini kapatıp 15- 20 dk bekleyelim.
  7. Daha sonra salça ve tuzu ekleyip karıştıralım.
  8. Yumurtaları da ekleyip yoğuralım.
  9. Unu iyice yoğurduktan sonra en son ekleyelim.
  10. Bir kaba ılık su koyup sık sık elimizi batıralım ve köfteye sudan ekleyip yoğuralım.
  11. 20 dk kadar yoğurmaya devam edelim.
  12. Sonra dondurulmuş iç harcımıza göre köfteye şekil verip derin dondurucuya atalım.

Afiyet olsun.

Not: bu tariften 51 adet içli köfte çıktı.

İçli Köfte (Derin Dondurucuya Koymak İçin) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.