Dolar 36,4306
Euro 38,1968
Altın 3.382,00
BİST 9.911,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 13°C
Hafif Yağmurlu
Denizli
13°C
Hafif Yağmurlu
Pts 15°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 21°C

İftar sofrasını şenlendirecek etli tart tarifi

Bu nefis etli tart, doyurucu içeriği ve şık sunumuyla iftar sofranızın yıldızı olacak. Afiyet olsun!

İftar sofrasını şenlendirecek etli tart tarifi
2 Mart 2025 13:07

Ramazan ayının en özel anlarından biri, aile ve sevdiklerle bir araya gelinen iftar sofralarıdır. Bu sofraları daha da lezzetli hale getirmek için hem doyurucu hem de şık sunumlu tarifler tercih edilir. İşte iftar sofranızı şenlendirecek, nefis aromalarıyla damakları mest eden etli tart tarifi!

Malzemeler

Hamuru için:

  • 2 su bardağı un
  • 125 gr tereyağı (soğuk, küp küp doğranmış)
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harcı için:

  • 300 gr dana kıyma veya kuşbaşı doğranmış et
  • 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
  • 1 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 adet kırmızı biber (doğranmış)
  • 1 adet yeşil biber (doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • ½ çay bardağı su

Üzeri için:

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 adet yumurta sarısı

Hazırlanışı

Hamuru hazırlayın: Unu geniş bir kaba alın. Soğuk tereyağını ekleyip parmak uçlarınızla karıştırarak kum kıvamına getirin. Yumurta, yoğurt ve tuzu ekleyerek yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde ettiğinizde streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.

İç harcı hazırlayın: Tavaya zeytinyağını ekleyin, soğan ve sarımsağı kavurun. Kıymayı veya eti ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin. Doğranmış biberleri ekleyerek birkaç dakika daha kavurun. Salça, baharatlar ve suyu ekleyip kısık ateşte 5-10 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.

Tartı şekillendirin: Dinlenen hamuru un serpilmiş tezgâhta açın ve yağlanmış tart kalıbına yerleştirin. Çatal ile birkaç delik açarak 180°C fırında 10 dakika ön pişirme yapın.

Birleştirme: Ön pişmiş tart tabanına hazırladığınız etli harcı yayın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip yumurta sarısı sürün.

Pişirme: 180°C önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.

Servis: Sıcak veya ılık şekilde servis edebilirsiniz. Yanına yoğurtlu sos veya bol yeşillikli bir salata ile sunarak iftar menünüze şıklık katabilirsiniz.

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.