Dolar 36,6141
Euro 39,8283
Altın 3.512,02
BİST 10.727,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 28°C
Açık
Denizli
28°C
Açık
Cum 30°C
Cts 30°C
Paz 27°C
Pts 18°C

İftar sonrası midenizi yormayacak pratik lezzet: Keşkül tarifi

Ramazan’da sevdiklerinize hem lezzetli hem de sağlıklı bir tatlı sunmak istiyorsanız, keşkül tam size göre olacak. Peki, iftar sonrası midenizi yormayacak bu pratik lezzet nasıl yapılır? İşte, tam kıvamında enfes keşkül tarifi…

İftar sonrası midenizi yormayacak pratik lezzet: Keşkül tarifi
11 Mart 2025 17:52

Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan hafif ve serin tatlılar, iftar sonrası hem mideyi yormaz hem de damakta hoş bir tat bırakır. Sütlü tatlılar arasında en sevilenlerden biri olan keşkül, hem besleyici hem de pratik bir lezzet sunar. Peki, iftar sonrası midenizi yormayacak bu pratik lezzet nasıl yapılır? İşte, tam kıvamında enfes keşkül tarifi…

KEŞKÜL TARİFİ

Malzemeler

1 litre süt

1 çay bardağı toz şeker

1 çay bardağı badem unu (veya toz badem)

2 yemek kaşığı pirinç unu

2 yemek kaşığı mısır nişastası

1 adet yumurta sarısı

1 paket vanilin

Üzeri için:

Toz Antep fıstığı, badem, fındık veya hindistancevizi

KEŞKÜL YAPILIŞI

Derin bir tencereye sütü alın ve üzerine yumurta sarısını ekleyip güzelce çırpın.

Toz şeker, badem unu, pirinç unu ve nişastayı ekleyin.

Tüm malzemeleri topak kalmayacak şekilde çırpıcı yardımıyla karıştırın.

Ocağı orta ateşe alın ve sürekli karıştırarak pişirin.

Kıvam almaya başladığında kısık ateşe geçin ve birkaç dakika daha karıştırmaya devam edin.

Kıvamı yoğunlaşan keşkülün altını kapatın ve vanilini ekleyip karıştırın.

Hazırladığınız keşkülü kaselere paylaştırın.

Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.

Üzerini dilediğiniz gibi toz Antep fıstığı, badem, fındık veya hindistancevizi ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.