Dolar 38,0300
Euro 43,2725
Altın 3.958,74
BİST 9.380,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 13°C
Parçalı Bulutlu
Denizli
13°C
Parçalı Bulutlu
Per 12°C
Cum 14°C
Cts 16°C
Paz 17°C

İftara özel lezzet: Domates dolması tarifi

İftara hafif ve lezzetli bir alternatif! Nefis iç harcıyla domates dolması sofralarınıza lezzet katıyor!

İftara özel lezzet: Domates dolması tarifi
29 Mart 2025 16:11

Ramazan sofralarında ağır yemekler yerine hem lezzetli hem de hafif tarifler arıyorsanız, iftara özel domates dolması tam size göre! Pratik yapımı, enfes aroması ve besleyici iç harcıyla iftar menünüzde harika bir alternatif olacak. İşte adım adım nefis domates dolması tarifi!

MALZEMELER

Dolma için:

  • 8 adet büyük boy domates
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan (ince doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Yarım çay bardağı doğranmış maydanoz

Pişirmek için:

  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI

Domatesleri hazırlayın: Domateslerin üst kısımlarını kapak şeklinde kesin ve içlerini dikkatlice çıkarın. Çıkan domates içlerini bir kenara ayırın.

İç harcı yapın: Bir tavada zeytinyağını ısıtıp doğranmış soğanı kavurun. Üzerine yıkanmış pirinci ekleyip birkaç dakika daha kavurun.

Domates içlerini doğrayıp tavaya ekleyin. Salçayı, baharatları ve sıcak suyu ekleyerek pirinçler hafifçe suyu çekene kadar pişirin. Son olarak maydanozu ekleyip karıştırın.

Domatesleri doldurun: Hazırladığınız harcı domateslerin içine doldurun ve üzerlerine domates kapaklarını kapatın.

Pişirme aşaması: Dolmaları tencereye dizin, sıcak su ve zeytinyağını ekleyerek kısık ateşte 20-25 dakika pişirin.

Sıcak veya soğuk servis edebilirsiniz! Yanına yoğurt ekleyerek iftar sofranızda hafif ve nefis bir seçenek olarak sunabilirsiniz.

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.