Dolar 36,4854
Euro 38,3366
Altın 3.400,12
BİST 9.929,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 15°C
Parçalı Bulutlu
Denizli
15°C
Parçalı Bulutlu
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 21°C
Cum 21°C

İftarda 1 bardak içmek yeterli: İnsülin direncini dengeliyor

İftarda 1 bardak tüketmek yeterli. Bu doğal şerbet, insülin direncini dengeleyerek sağlıklı bir oruç deneyimi sunar.

İftarda 1 bardak içmek yeterli: İnsülin direncini dengeliyor
3 Mart 2025 12:07

Ramazan ayında sağlıklı beslenmek ve kan şekerini dengelemek büyük önem taşır. Osmanlı mutfağının geleneksel içeceklerinden biri olan demirhindi şerbeti, iftarda 1 bardak tüketildiğinde insülin direncini dengeleyerek vücudun kan şekeri kontrolüne yardımcı olabilir.

Demirhindi Şerbetinin Faydaları

Kan Şekerini Düzenler: Doğal bileşenleri sayesinde insülin direncini dengeleyerek ani kan şekeri dalgalanmalarını önler.

Sindirim Sistemini Rahatlatır: Oruç sonrası mideyi yormadan sindirimi destekler.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir: Antioksidan açısından zengin içeriği ile vücudu hastalıklara karşı korur.

Susuzluğu Azaltır: İçeriğindeki mineraller sayesinde vücudun su dengesini koruyarak iftardan sonra daha uzun süre tok ve enerjik hissetmenizi sağlar.

Demirhindi Şerbeti Tarifi

Malzemeler:

  • 250 gr demirhindi
  • 2 litre su
  • 1 su bardağı bal veya hurma özü
  • 5-6 adet karanfil
  • 1 çubuk tarçın
  • 1 tatlı kaşığı zencefil
  • 1 tatlı kaşığı rezene tohumu
  • Yarım limonun suyu

Hazırlanışı

Demirhindiyi bir tencereye alın ve 2 litre su ile birlikte kaynamaya bırakın.

Kaynadıktan sonra içerisine karanfil, tarçın, zencefil ve rezene tohumunu ekleyin.

Kısık ateşte 30-40 dakika kaynatın.

Karışımı süzerek bal veya hurma özü ile tatlandırın. Limon suyunu ekleyip soğuması için buzdolabına koyun.

Servis Önerisi: Soğuk veya ılık olarak iftarda 1 bardak tüketebilirsiniz.

ETİKETLER:
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.