Dolar 36,4935
Euro 37,8900
Altın 3.346,41
BİST 9.658,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 17°C
Çok Bulutlu
Denizli
17°C
Çok Bulutlu
Paz 14°C
Pts 15°C
Sal 16°C
Çar 18°C

İrmiksiz Revani Yemek Tarifi – Denizlim Haber Yemek Tarifleri

35Dk Hazırlama Ve 40Dk Pişirme Süresiyle Toplam 1 Saat 15 Dakikada İrmiksiz Revani Nasıl Yapılır Tarifimizde Görün.

İrmiksiz Revani Yemek Tarifi  – Denizlim Haber Yemek Tarifleri
1 Mart 2025 11:57

İrmiksiz Revani için Malzemeler

Kek için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Şerbet için:

  • 3 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • Yarım limonun suyu

Üzeri için:

  • Hindistan cevizi veya toz Antep fıstığı

İrmiksiz Revani Nasıl Yapılır?

  • Şeker ve suyu bir tencereye alıp karıştırarak kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika kaynatın.
  • Limon suyunu ekleyip 2 dakika daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin ve spatula ile karıştırın.
  • Yağlanmış dikdörtgen borcama veya yuvarlak bir tepsiye dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, alt-üst ayarda yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Kürdan testi ile kontrol edin, kürdan temiz çıkarsa fırından alın.
  • Kek sıcakken, soğuk şerbeti üzerine gezdirin.
  • Şerbeti çekmesi için 1-2 saat dinlendirin.
  • Şerbetini çeken irmiksiz revaninin üzerine Hindistan cevizi veya Antep fıstığı serpiştirerek servis edin. Afiyet olsun.
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.