Dolar 38,4518
Euro 43,7044
Altın 4.057,59
BİST 9.395,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 23°C
Hafif Yağmurlu
Denizli
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 22°C

Kahvaltıya 30 dakika hazırlayabileceğiniz enfes lezzet: Yufkasız tava böreği tarifi

Bu pratik ve nefis yufkasız tava böreği, kısa sürede hazırlanması ve lezzetiyle favorilerinizden biri olacak. Peki, kahvaltıya 30 dakika hazırlayabileceğiniz bu enfes lezzet nasıl yapılır? İşte, şipşak hazırlayabileceğiniz yufkasız tava böreği tarifi…

Kahvaltıya 30 dakika hazırlayabileceğiniz enfes lezzet: Yufkasız tava böreği tarifi
1 Nisan 2025 11:07

Fırın kullanmadan, sadece tavada kısa sürede hazırlayabileceğiniz yufkasız tava böreği, özellikle kahvaltılarda ve çay saatlerinde harika bir seçenektir. Hem doyurucu hem de lezzetli olan bu tarif, içinde yufka olmamasına rağmen kıvamı ve lezzetiyle klasik börekleri aratmayacak. Peki, kahvaltıya 30 dakika hazırlayabileceğiniz bu enfes lezzet nasıl yapılır? İşte, şipşak hazırlayabileceğiniz yufkasız tava böreği tarifi…

YUFKASIZ TAVA BÖREĞİ TARİFİ

Malzemeler:

2 adet patates

1 adet kuru soğan

1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir (isteğe bağlı lor peyniri)

2 adet yumurta

Yarım paket kabartma tozu

3 yemek kaşığı un

Yarım çay bardağı su

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı çörek otu

Yarım yemek kaşığı tereyağı (tavanın tabanını yağlamak için)

YUFKASIZ TAVA BÖREĞİ YAPILIŞI

Patates ve kuru soğanın kabuklarını soyup rendeleyin.

Derin bir kaba alıp üzerine yumurtaları kırın.

Rendelenmiş beyaz peynir (veya lor peyniri), un, kabartma tozu, su ve baharatları ekleyin.

Malzemeleri güzelce karıştırarak homojen bir kıvam elde edin.

Geniş bir tavayı orta ateşte ısıtın ve tereyağı ile tabanını güzelce yağlayın.

Hazırladığınız börek harcını tavaya dökün ve spatula yardımıyla düzeltin.

Üzerine çörek otu veya susam serpiştirin.

Çok kısık ateşte, tavanın kapağını kapatarak pişirmeye başlayın.

Yaklaşık 12-15 dakika sonra alt kısmı kızardığında, böreği bir tabak yardımıyla ters çevirin.

Tavayı tekrar hafifçe yağlayarak böreğin diğer yüzünü tavaya yerleştirin.

Alt kısmı da güzelce kızarana kadar yaklaşık 10-12 dakika daha pişirin.

Yufkasız tava böreğinizi sıcak servis ederek çay, domates, salatalık ve zeytin gibi kahvaltılıklarla sunabilirsiniz.

Afiyet olsun!

ETİKETLER: ,
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.