Dolar 35,9677
Euro 37,1790
Altın 3.307,49
BİST 9.951,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 9°C
Açık
Denizli
9°C
Açık
Cts 9°C
Paz 10°C
Pts 10°C
Sal 10°C

Kahvaltıya dakikalar içinde hazırlayabileceğiniz şipşak lezzet: Karbonatlı puf poğaça tarifi Denizlim Haber

Maya kullanmadan harika kabaran ve lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakan bir poğaça yapabilirsiniz. Peki, kahvaltıya dakikalar içinde hazırlayabileceğiniz bu şipşak lezzet nasıl yapılır? İşte, enfes karbonatlı puf poğaça tarifi…

Kahvaltıya dakikalar içinde hazırlayabileceğiniz şipşak lezzet: Karbonatlı puf poğaça tarifi Denizlim Haber
7 Şubat 2025 10:27

Karbonatlı poğaça, mayayla uğraşmak istemeyenler ya da ani misafirler için hızlıca pratik bir hamur işi hazırlamak isteyenler için harika bir seçenektir. İç malzemesini damak tadınıza göre çeşitlendirebilir, sade, peynirli veya patatesli olarak yapabilirsiniz. Peki, kahvaltıya dakikalar içinde hazırlayabileceğiniz bu şipşak lezzet nasıl yapılır? İşte, enfes karbonatlı puf poğaça tarifi…

KARBONATLI PUF POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler

1 su bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvı yağ

1 yumurta (sarısı üzerine, beyazı hamura)

1 tatlı kaşığı sirke (poğaçaya gevreklik verir)

1 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı karbonat (üzerine birkaç damla limon suyu)

3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

İç harcı için (isteğe bağlı):

Beyaz peynir

Maydanoz

Patates püresi

Üzeri için:

Yumurta sarısı

Susam veya çörek otu

KARBONATLI PUF POĞAÇA YAPILIŞI

Geniş bir kaba yoğurt, sıvı yağ, yumurta beyazı, sirke, tuz ve şekeri ekleyerek karıştırın.

Karbonatı ekleyip üzerine birkaç damla limon sıkarak kabarmasını sağlayın.

Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.

Hamurdan küçük parçalar koparıp elinizle açın, içine peynir veya patates koyup kapatın.

Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ya da çörek otu serpin.

Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

Sıcak veya ılık olarak servis edebileceğiniz bu poğaçalar, çay saatleri ve kahvaltılarınıza harika bir eşlikçi olacak.

Afiyet olsun!

Kaynak: Cumhuriyet

ETİKETLER: , ,
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.