Dolar 38,4149
Euro 43,7601
Altın 4.095,06
BİST 9.432,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 22°C
Hafif Yağmurlu
Denizli
22°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 22°C
Çar 21°C

Kahveli Un Helvası Yemek Tarifi – Denizlim Haber Yemek Tarifleri

5Dk Hazırlama Ve 25Dk Pişirme Süresiyle Toplam 30 Dakikada Kahveli Un Helvası Nasıl Yapılır Tarifimizde Görün.

Kahveli Un Helvası Yemek Tarifi  – Denizlim Haber Yemek Tarifleri
1 Mart 2025 11:54

Kahveli Un Helvası için Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 100 gr tereyağı (veya sıvı yağ)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı granül kahve (veya 2 tatlı kaşığı hazır kahve)
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı vanilin
  • Yarım çay bardağı ceviz veya fındık

Kahveli Un Helvası Nasıl Yapılır?

  • Kahveli un helvası tarifi için öncelikle suyun içinde granül kahveyi çözün. Kahve karışımını bir kenara alarak hazırlayın.
  • Geniş bir tencereye tereyağını alın ve eritin. Tereyağı eridikten sonra unu ekleyin. Unu, orta-kısık ateşte, sürekli karıştırarak kavurun. Un, kahverengimsi bir renk alana kadar kavurun. Bu işlem yaklaşık 10-15 dakika sürecektir. Unun kokusu ve rengi değiştikçe, helvanızın hazır olma zamanı gelmiştir.
  • Başka bir tencerede sütü ısıtın, kaynamasına gerek yok. Sıcak sütü, kavrulmuş un karışımına azar azar ekleyin ve sürekli karıştırarak karıştırın.
  • Şekerin tamamını ve kahveli suyu ekleyin. Karışımı iyice karıştırın. Helva kıvamını almaya başlayacak, süt tamamen çekilecek ve helva kıvamını alacaktır.
  • Helva koyulaşıp, kıvama gelince, ocaktan alıp birkaç dakika karıştırmaya devam edin.
  • Helvayı, tencerenin kapağını kapatarak 5-10 dakika kadar dinlendirin. Sonrasında, helvayı şekil vermek için bir kaba dökün veya kaşıkla porsiyonlara ayırıp üzerine kahve serpiştirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
ETİKETLER: ,
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.