Kalburabastı için Malzemeler
- 2 su bardağı un
- 1/2 su bardağı irmik
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 çay bardağı yoğurt
- 1/2 yumurta
- 70 gr tereyağı
- vanilin
- kabartma tozu
İçi için;
Şerbet için;
- 1,5 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı su
Kalburabastı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için tereyağı, yoğurt, yumurta ve sıvıyağ bir kapta çırpılır.

- Vanilya, kabartma tozu, irmik ve un eklenerek çırpılmaya devam edilir. Yoğrulan hamur 5 dakika dinlendirmeye bırakılır.

- Hamurdan eşit parçalar koparılarak elek üzerinde açılır. Cevizli harç eklenir ve kapatılır.

- Bu şekilde hazırlanan kalburabastılar önceden 180 ℃’ye ısıtılmış fırında, hamurun yüzeyinde çatlaklar oluşup kızarıncaya kadar pişirilir.

- Şerbeti hazırlamak için beyaz şeker ve su bir tencerede karıştırılır ve kaynatılır. Kaynama başlayınca içine 2 ya da 3 damla limon suyu ilave edilip 5 dakika kaynatılır. Ocaktan indirilen şerbet ılımaya bırakılır.
- Tatlı sıcak, şerbet soğukken birleştirilir. En az yarım saat şerbeti çekmesi beklendikten sonra servis yapılır.

- Dilerseniz ceviz ya da antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
