Dolar 36,4339
Euro 38,1549
Altın 3.441,38
BİST 9.602,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 5°C
Parçalı Bulutlu
Denizli
5°C
Parçalı Bulutlu
Cts 4°C
Paz 5°C
Pts 10°C
Sal 10°C

Karadenizli hanımlar karalahana sarmasının sırrını verdi! Sarmalar asla dağılmıyor

Karalahana sarması, Karadeniz’in kış aylarında sıkça tüketilen, besleyici ve lezzetli bir yemektir. Ancak, sarma yaparken en büyük sorun genellikle sarmaların dağılmasıdır. Karadenizli hanımların yıllardır ustalıkla uyguladığı bu yöntemle karalahana sarmanız asla dağılmayacak.

Karadenizli hanımlar karalahana sarmasının sırrını verdi! Sarmalar asla dağılmıyor
18 Şubat 2025 22:54

Doğal güzellikleri, yöresel lezzetleri ve kültürel zenginlikleriyle bilinen Karadeniz’de sıklıkla tüketilen yemeklerin arasında karalahana sarması gelir. Hem lezzetiyle hem de görüntüsüyle sofraları süsleyen karalahana sarması yaparken en sık karşılaşılan problemlerin başında dağılma sorunu gelir. Karalahana sarmasının sırrı, öncelikle kaliteli malzemelerle başlar. Taze ve iri yapraklı karalahana seçimi, sarmaların sağlam olması için oldukça önemlidir. Yaprakların sağlam olması, sarma işlemini kolaylaştırır ve sarmaların dağılmamasını sağlar. İşte dağılmayan karalahana sarmasının püf noktası…

KARALAHANA SARMA TARİFİ

Malzemeler:

2 bağ karalahana

1 su bardağı pirinç

2 adet kuru soğan

Yarım su bardağı zeytinyağı

2 yemek kaşığı salça

Tuz

Karabiber

Kuru nane

Üzerine:

Yarım limon suyu

Yapılışı:

Karalahanaları kaynar suda hafifçe haşlayın ve ardından soğuk suya alarak bekletin. Bu işlem lahanaların yumuşamasını sağlayacak ancak fazla yumuşamalarını engelleyecektir.

Haşlanmış lahanaların damarlı kısımlarını keserek temizleyin.

Pirinci yıkayıp süzün ve kuru soğanları küp küp doğrayın.

Bir tencereye yarım su bardağı zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı salçayı ekleyerek kavurun.

İç harcı için pirinci tencereye ilave edin ve karıştırın. Ardından tuz, karabiber ve kuru naneyi ekleyerek malzemelerin birbirine geçmesini sağlayın.

Hazırladığınız iç harcı bir kenara alın ve soğuması için bekletin.

Lahanaları uygun boyutlarda keserek iç harcı saracağınız parçaları oluşturun.

Her bir lahana yaprağının bir kenarına iç harçtan bir miktar koyun ve kenarlarıyla sıkıca sarın.

Bir tencerenin dibine karalahana yapraklarını serin ve üzerlerine sarmaları dizin.

2 su bardağı suyu tencereye ilave ederek sarmaların üzerini örtün.

Önce yüksek ateşte kaynatın ve ardından ocağın altını kısarak sarmaların yumuşayana kadar pişirin.

Piştikten sonra yarım limon suyunu tencereye sıkarak gezdirin ve kapağını kapatıp yarım saat kadar dinlendirin.

Servis yapmadan önce sarmaları tencereden alarak servis tabağına yerleştirin ve üzerlerine limon dilimleriyle süsleyerek servis edin.

Kaynak: Milliyet

ETİKETLER: ,
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.