Dolar 36,4339
Euro 38,1549
Altın 3.441,38
BİST 9.602,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 5°C
Parçalı Bulutlu
Denizli
5°C
Parçalı Bulutlu
Cts 4°C
Paz 5°C
Pts 10°C
Sal 10°C

Kararan muzdan en güzel tarif! Tek lokmalık lezzet şöleni

Meyve dünyasının en popüler üyelerinden biri olan muz, sağlık ve lezzet açısından pek çok yönden önemli bir role sahiptir. Ancak muzun yanlış saklama koşulları altında olması ve zamanla bekletilmesiyle kararma problemi ortaya çıkıyor. Bu durumda kararmış muzlarınızı çöpe atmaya gerek yok. Size önereceğimiz tarifle tek lokmalık lezzetli tatlılar yapabilirsiniz.

Kararan muzdan en güzel tarif! Tek lokmalık lezzet şöleni
18 Şubat 2025 22:40

Muz doğal şeker içeriği, lif zenginliği ve sağlık için birçok faydasıyla bilinir. Doğru saklama koşullarında bile uzun süre dayanabilen bir meyve olmasına rağmen, yanlış saklama yöntemleri veya uzun süre bekletilmesiyle kararma problemiyle karşılaşabilir. Bu durumda çöpe gitmesin diye evinizde yapabileceğiniz basit tarifler bulunur. İşte size, muzun enfes tadını tatlı bir şekilde çıkartabileceğiniz birkaç farklı tarif.

BAĞLAYICI MALZEMELER KULLANIN

İlk olarak, kararmış muzları tezgaha alıyoruz. Ardından bağlayıcı öğe olarak petibör bisküvi, Hindistan cevizi veya yulaf kullanabilirsiniz. Ayrıca, kakao muzla harika bir uyum yakalar, bu yüzden bir tatlı kaşığı kakao hazırlıyoruz.

Muzları soyup derin bir kapta çatal yardımıyla ezin. Sonra petibör bisküvileri rondadan geçirerek muzun üzerine ekleyin. İçerisine meyve kuruları, fıstık ezmesi ve kuru yemişler gibi isteğinize bağlı olarak eklemeler yapabilirsiniz. Malzemeler homojen bir karışım olana kadar iyice yoğurun.

Hamur katı ve şekil verilebilir bir kıvama geldiğinde, ceviz büyüklüğünde parçaları ayırıp yuvarlayın. Ardından yağlı bir kağıdın üzerine şekil verdiğiniz topları yerleştirin.

MUZ TOPLARINIZI TERCİHİNİZE GÖRE SÜSLEYİN

Eğer muzları çöpe atmak yerine lezzetli bir tatlıya dönüştürmek istiyorsanız, doğru yerdesiniz! Hazırladığınız topları 5 dakika kadar dolapta dinlendirin. Sonra sevdiğiniz bir çikolatayı benmari usulü eritin. Bir kürdan yardımıyla dinlendirdiğiniz topları erimiş çikolataya batırın ve yağlı kağıda geri koyun. Bütün toplar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın ve ardından buzdolabında soğuması için bekletin.

Dilerseniz topları dinlendirme aşamasında Hindistan cevizi, Antep fıstığı, fındık gibi kuru yemişlerle veya draje şekerlerle kaplayabilirsiniz. İçlerine fındık veya fıstık ezmesi dolgusu yaparak da lezzetlerini zenginleştirebilirsiniz.

Hazırladığınız topları aralarında boşluk bırakarak bir saklama kabına yerleştirin ve buzdolabında muhafaza edin. Uzun süre saklamak istiyorsanız, aynı yöntemi buzdolabının dondurucu bölümü için de uygulayabilirsiniz. Buzluktan çıkardığınız muzlu atıştırmalıklarınızı çözülmeleri için birkaç saat serin bir yerde bekletmeniz yeterli olacaktır. Afiyet olsun!

 

 

Kaynak: Milliyet

ETİKETLER:
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.