Dolar 36,4935
Euro 37,8900
Altın 3.346,41
BİST 9.658,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 17°C
Çok Bulutlu
Denizli
17°C
Çok Bulutlu
Paz 14°C
Pts 15°C
Sal 16°C
Çar 18°C

Kayısıpare Yemek Tarifi – Denizlim Haber Yemek Tarifleri

15Dk Hazırlama Ve 20Dk Pişirme Süresiyle Toplam 35 Dakikada Kayısıpare Nasıl Yapılır Tarifimizde Görün.

Kayısıpare Yemek Tarifi  – Denizlim Haber Yemek Tarifleri
1 Mart 2025 12:41

Kayısıpare için Malzemeler

  • 250 gr kayısı
  • 1/4 su bardağı toz şeker
  • 1/4 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • 3/4 su bardağı toz fındık
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu

Üzeri için:

  • Fındık

Kayısıpare Nasıl Yapılır?

  • Kayısıları yıkayın ve çekirdeklerini çıkarın.
  • Blenderdan kayısıları, şekeri ve sütü pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  • Hazırladığınız karışımı bir kaba süzün.
  • geniş ve yapışmaz bir tavaya tereyağını ekleyip karışımı ocağa alın.
  • Karışım hafifçe koyulaşıncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika pişirin, ardından zerdeçal ve vanilyayı ekleyin.
  • Karışım koyu bir sos kıvamını aldığında toz fındığı da ekleyin ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin.
  • Son olarak pirinç ununu ekleyip, spatula ile sürekli karıştırarak pürüzsüz bir kıvam alana kadar yaklaşık 7-8 dakika kısık ateşte pişirin.
  • Pişen kayısıpareyi hafifçe yağlanmış geniş bir tepsiye alın ve 15 dakika kadar oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • Soğuyan kayısıpareden ufak parçalar koparıp yuvarlayın ve ortalarına birer adet fındık yerleştirin.
  • Kayısıpare servise hazır. Afiyet olsun.
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.