Kayısıpare için Malzemeler
- 250 gr kayısı
- 1/4 su bardağı toz şeker
- 1/4 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- 3/4 su bardağı toz fındık
- 2 yemek kaşığı pirinç unu
Üzeri için:
Kayısıpare Nasıl Yapılır?
- Kayısıları yıkayın ve çekirdeklerini çıkarın.
- Blenderdan kayısıları, şekeri ve sütü pürüzsüz olana kadar karıştırın.
- Hazırladığınız karışımı bir kaba süzün.
- geniş ve yapışmaz bir tavaya tereyağını ekleyip karışımı ocağa alın.
- Karışım hafifçe koyulaşıncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika pişirin, ardından zerdeçal ve vanilyayı ekleyin.
- Karışım koyu bir sos kıvamını aldığında toz fındığı da ekleyin ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin.
- Son olarak pirinç ununu ekleyip, spatula ile sürekli karıştırarak pürüzsüz bir kıvam alana kadar yaklaşık 7-8 dakika kısık ateşte pişirin.
- Pişen kayısıpareyi hafifçe yağlanmış geniş bir tepsiye alın ve 15 dakika kadar oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Soğuyan kayısıpareden ufak parçalar koparıp yuvarlayın ve ortalarına birer adet fındık yerleştirin.
- Kayısıpare servise hazır. Afiyet olsun.