Dolar 36,4469
Euro 38,3283
Altın 3.410,22
BİST 9.451,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 13°C
Az Bulutlu
Denizli
13°C
Az Bulutlu
Çar 14°C
Per 13°C
Cum 16°C
Cts 17°C

Kayseri mutfağının çok sevilen lezzetiyle sofralarınızı süsleyin: Şebit tarifi

Şebit bir diğer adıyla Kayseri yağlaması, incecik hamuru ve lezzetli kıymalı harcıyla sofralarınızı şenlendirecek harika bir yemektir. Peki, Kayseri mutfağından sofralarınızı süsleyecek bu yemek nasıl yapılır? İşte, tam ölçüsüyle enfes şebit tarifi…

Kayseri mutfağının çok sevilen lezzetiyle sofralarınızı süsleyin: Şebit tarifi
24 Şubat 2025 12:24

Kayseri mutfağının en sevilen ve lezzetli yemeklerinden biri olan şebit, incecik açılmış yufkalarla yapılan, kıymalı harcıyla nefis bir tat sunan bir yemektir. Hem pratik hem de doyurucu olan bu yemek, özellikle misafir sofralarında tercih edilir. Peki, Kayseri mutfağından sofralarınızı süsleyecek bu yemek nasıl yapılır? İşte, tam ölçüsüyle enfes şebit tarifi…

ŞEBİT TARİFİ

Malzemeler

Hamur için:

3 su bardağı un

1 su bardağı su

1 tatlı kaşığı tuz

2 yemek kaşığı zeytinyağı (isteğe bağlı)

İç harcı için:

300 gram kıyma

1 adet soğan (rendelenmiş veya ince doğranmış)

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)

1 çay kaşığı karabiber

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay bardağı su

Üzeri için:

2 yemek kaşığı tereyağı (yağlamanın üzerine sürülmek için)

ŞEBİT YAPILIŞI

İlk olarak hamuru hazırlamak için un, tuz ve suyu bir kaba alın.

Karıştırarak yumuşak bir hamur yoğurun.

Hamur hazır olduktan sonra üzerini nemli bir bezle örterek 15-20 dakika dinlendirin.

Kıymayı bir tavaya alın ve yağ ekleyip kısık ateşte kavurun.

Kıyma suyunu salıp çekene kadar pişirmeye devam edin.

Ardından ince doğranmış soğanı ekleyin ve soğanlar pembeleşene kadar kavurun.

Tuz, pul biber, karabiber ve suyu ekleyin, karıştırın.

Harcı ocaktan alıp biraz soğumasını bekleyin.

Dinlendirdiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın.

Her bir bezeyi unlayarak incecik açın.

Yufkaların mümkün olduğunca ince olmasına özen gösterin.

Açtığınız yufkayı düz bir yüzeye serin ve hazırladığınız iç harcı yufkanın üzerine serpiştirin.

Yufkayı katlayarak veya rulo yaparak, yağlamayı şekil verin.

Şekil verdiğiniz yağlamayı, önceden ısıtılmış geniş bir tavada kısık ateşte pişirin.

Tavanın altını iyice kızdırıp, yağlamayı her iki tarafı altın rengini alana kadar pişirin.

Pişen yağlamaların üzerine tereyağı sürerek daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz.

Şebiti sıcak olarak servis edin.

Yanında yoğurt veya ayran ile afiyetle yiyebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

ETİKETLER: , , , ,
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.