Dolar 34,4882
Euro 36,4717
Altın 2.944,15
BİST 9.031,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 22°C
Hafif Yağmurlu
Denizli
22°C
Hafif Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 10°C
Paz 10°C
Pts 11°C

Kendi fındık ezmenizi evde yapın: Evde fındık ezmesi yapmanın püf noktaları…

Hem sağlıklı hem de lezzetli bir fındık ezmesini evde çok pratik bir şekilde hazırlayarak gönül rahatlığı ile sevdiklerinizle beraber tüketebilirsiniz. İşte ev yapımı fındık ezmesi tarifi…

Kendi fındık ezmenizi evde yapın: Evde fındık ezmesi yapmanın püf noktaları…
29 Ağustos 2024 10:52

Kahvaltı sofralarının ve atıştırmalıkların vazgeçilmezi olan fındık ezmesini evde çok pratik bir şekilde hazırlamak mümkün. Marketten alınan fındık ezmeleri ne kadar lezzetli olsa da, ev yapımı fındık ezmesinin tadı bir başka… Üstelik içerisine koyduğunuz malzemeleri kendiniz seçerek, katkı maddesi ve gereksiz şekerden uzak, tamamen doğal bir lezzet elde edebilirsiniz. İşte, evde kolayca hazırlayabileceğiniz fındık ezmesi tarifi!

MALZEMELER

2 su bardağı çiğ fındık

1-2 yemek kaşığı bal

1 çay kaşığı vanilya

1/4 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI

Fırını 180°C’ye önceden ısıtın.

Fındıkları bir tepsiye tek kat halinde yayın ve önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 10-12 dakika boyunca, arada bir karıştırarak, fındıklar hafifçe kızarana ve kabukları çatlamaya başlayana kadar kavurun. Bu işlem fındıkların aromasını ortaya çıkarır ve ezmenin daha lezzetli olmasını sağlar.

Kavrulmuş fındıkları fırından çıkarıp biraz soğumaları için bekletin.

Fındıkların kabuklarını çıkarmak için temiz bir mutfak havlusunun içine fındıkları koyun ve havluyu kapatın. Fındıkları havlunun içinde ovalayarak kabukların çoğunu soyun. Tüm kabukların çıkması gerekmez, sadece büyük çoğunluğunun soyulması yeterlidir.

Fındıkları bir mutfak robotuna veya güçlü bir blendera aktarın.

Fındıkları birkaç dakika boyunca aralıklarla çalıştırarak öğütün. İlk başta fındıklar parçalanacak, sonra kıvam almaya başlayacaktır. Birkaç dakika içinde fındıklar doğal yağlarını salacak ve yumuşak bir fındık ezmesi haline gelecektir.

Eğer daha akışkan bir kıvam isterseniz, 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyebilirsiniz.

Fındık ezmesine bal, vanilya ve tuz ekleyin. Tüm malzemeleri mutfak robotunda iyice karıştırın.

Fındık ezmesini tadın ve isteğinize göre daha tatlı bir lezzet için biraz daha bal ekleyebilirsiniz.

Hazırladığınız fındık ezmesini temiz bir cam kavanoza veya kapaklı bir saklama kabına koyun.

Buzdolabında saklayın ve 2-3 hafta içinde tüketin.

www.denizlimhaber.com.tr

ETİKETLER: ,
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.