Dolar 36,4935
Euro 37,8900
Altın 3.346,41
BİST 9.658,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 17°C
Çok Bulutlu
Denizli
17°C
Çok Bulutlu
Paz 14°C
Pts 15°C
Sal 16°C
Çar 18°C

Kesme İrmik Tatlısı Yemek Tarifi – Denizlim Haber Yemek Tarifleri

15Dk Hazırlama Ve 30Dk Pişirme Süresiyle Toplam 45 Dakikada Kesme İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır Tarifimizde Görün.

Kesme İrmik Tatlısı Yemek Tarifi  – Denizlim Haber Yemek Tarifleri
1 Mart 2025 12:43

Kesme İrmik Tatlısı için Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı irmik

Şerbeti için;

  • 2.5 su bardağı su
  • 2.5 su bardağı şeker
  • 4-5 damla limon

Bulamak için;

  • İrmik

Kesme İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Şerbet için bir tencereye şeker ve su ilave edin, şeker eriyene kadar ısıtın.
  • Kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyin ve 15 dakika boyunca kaynatın. Ardından ocaktan alın.
  • Kesme irmik tatlısının hamuru için derin bir kabın içine sıvı yağ, yumurta, yoğurt, vanilya ve kabartma tozunu çırpın.
  • İrmik ve unu ekleyerek yoğurmaya başlayın ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Tezgaha alıp hafifçe unlayarak son kez yoğurun.
  • Hamuru dörde bölüp her bir parçayı yuvarlayarak rulolar elde edin.
  • Ruloları irmikle kaplayıp 2 parmak genişliğinde kesin
  • Fırın tepsisine pişirme kağıdı serip aralıklı olarak yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 35 dakika altı ve üzeri kızarana kadar kontrollü olarak pişirin.
  • Fırından çıkardığınız hamurların ilk sıcaklığının geçmesi için derin bir kaba dizin.
  • Şerbetimizi tatlıların üzerine gezdirerek dökün ve 2-3 saat dinlendirerek şerbetini çekmesini sağlayın.
  • Şerbetini çeken kesme irmik tatlısı servise hazır, isterseniz üzerine toz antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.