Kesme İrmik Tatlısı için Malzemeler
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 1 çay bardağı irmik
Şerbeti için;
- 2.5 su bardağı su
- 2.5 su bardağı şeker
- 4-5 damla limon
Bulamak için;
Kesme İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?
- Şerbet için bir tencereye şeker ve su ilave edin, şeker eriyene kadar ısıtın.
- Kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyin ve 15 dakika boyunca kaynatın. Ardından ocaktan alın.
- Kesme irmik tatlısının hamuru için derin bir kabın içine sıvı yağ, yumurta, yoğurt, vanilya ve kabartma tozunu çırpın.
- İrmik ve unu ekleyerek yoğurmaya başlayın ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Tezgaha alıp hafifçe unlayarak son kez yoğurun.
- Hamuru dörde bölüp her bir parçayı yuvarlayarak rulolar elde edin.
- Ruloları irmikle kaplayıp 2 parmak genişliğinde kesin
- Fırın tepsisine pişirme kağıdı serip aralıklı olarak yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 35 dakika altı ve üzeri kızarana kadar kontrollü olarak pişirin.
- Fırından çıkardığınız hamurların ilk sıcaklığının geçmesi için derin bir kaba dizin.
- Şerbetimizi tatlıların üzerine gezdirerek dökün ve 2-3 saat dinlendirerek şerbetini çekmesini sağlayın.
- Şerbetini çeken kesme irmik tatlısı servise hazır, isterseniz üzerine toz antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.