Kıymalı Kabak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
1 kg kabak (kabukları soyulup küp doğranmış)
200 gram kıyma
1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
3 diş sarımsak (ince doğranmış)
1 havuç (küp doğranmış)
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
Yarım tatlı kaşığı biber salçası
Yarım tatlı kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz,
Karabiber
Pul biber
Toz biber (damak zevkine göre ayarla)
Bir çimdik zerdeçal
Bir çimdik zencefil
Kıymalı Kabak Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Tencereye sıvı yağı alıp kıymayı ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Yemeklik doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.
Sarımsağı, havucu ve salçaları ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
Tuz ve baharatları (zerdeçal, zencefil dahil) ekleyip karıştırın.
Kabakları ve nohudu ekleyip iyice harmanlayın.
Suyu ilave edip kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar kontrollü pişirin. (düdüklü tencerede 10 dk açık tencerede 20 dk yeterli olacaktır. )
Sıcak servis edin. İsteğe göre üzerine sarımsaklı veya sade yoğurt ile servis edilebilir.
Kıymalı Kabak Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı