Patates harcı için; öncelikle patateslerimizi rendeleyip suyunu sıkalım, rendelediğimiz kaşar peyniri, yumurta, maydanoz, karabiber ve tuzumuzu ekleyip iyice karıştıralım.
Fırın tepsimize yağlı kağıdımızı serelim ben yağlı kağıdın üzerine bir de sıvı yağ ile yağladım daha kolay çıksın diye, harcımızı tepsimize 1 cm kalınlığında yayalım.
Fırınımızın alt üst 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirelim ben yaklaşık 30 dk. Pişirdim eğer güzel kızarmaz ise rulo yaparken kırılabiliyor.
İç harcı için; sıvı yağımızı tavamıza alalım, kıymamızı alıp kavurmaya başlayalım, üzerine soğanımızı ekleyelim kavurmaya devam edelim.
Daha sonra biberleri ve salçamızı ekleyip kavurmaya devam edelim, tuzumuzu, karabiberimizi, kırmızı biberi ekleyip karıştıralım sonrasında 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip kıymalar suyunu çekince altını kapatalım.
Beşamel sos için; yağımızı tenceremize alalım unumuzu ekleyelim. Kokusu çıkana kadar kavuralım.
Sonrasında sütümüzü ekleyelim topak topak olmaması için sürekli karıştıralım. Tuzumuzu ve karabiberimizi ekleyelim. Sosumuz koyulaşınca ocaktan alalım,.
Fırında pişen pateslerimizi çıkaralım, sıcak sıcak rulo yapalım ki soğuyunca kurumasın, iç harcını güzelce patateslerin üzerine yayalım, sonra yağlı kağıt ile destek vererek rulo yapalım.
Yaptığımız rulonun üzerine hazırladığımız beşamel sosumuzu dökelim sonra üzerine kaşar rendesini ekleyip tekrar kaşarlar eriyene kadar fırınımıza koyalım,.
Bunu çok soran oluyor diye yazmak istedim yemekten 3-4 saat önce ben rulo haline getirip hazırladım yemeğe yakın beşamel sosunu ve kaşarını koyup fırına attım tekrardan hiç bir şey olmadı deneyebilirsiniz. :).
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.