Dolar 36,4935
Euro 37,8900
Altın 3.346,41
BİST 9.658,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 17°C
Az Bulutlu
Denizli
17°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 15°C
Pts 13°C
Sal 16°C

Kıymalı Şehriye Yemek Tarifi – Denizlim Haber Yemek Tarifleri

15Dk Hazırlama Ve 15Dk Pişirme Süresiyle Toplam 30 Dakikada Kıymalı Şehriye Nasıl Yapılır Tarifimizde Görün.

Kıymalı Şehriye Yemek Tarifi  – Denizlim Haber Yemek Tarifleri
1 Mart 2025 12:37

Kıymalı Şehriye için Malzemeler

  • 200 gram kıyma
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet domates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı et suyu veya su
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Taze doğranmış maydanoz veya dereotu

Kıymalı Şehriye Nasıl Yapılır?

  • Kıymalı Şehriye tarifi için öncelikle sıvı yağı bir tencerede ısıtın ardından ince doğradığınız oğanı ekleyin ve soğanlar yumuşayana kadar kavurun. Ezilmiş sarımsağı ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun.
  • Kıymayı ekleyin ve etin suyunu salıp çekene kadar kavurun. Kıyma iyice piştikten sonra üzerine biberleri ekleyin ve 5 dakika kadar kavurmaya devam edin.
  • Küp doğranmış domatesleri ve domates salçasını ekleyin. Karışımı 2-3 dakika daha kavurun.
  • Şehriyeleri ekleyin ve birkaç dakika kavurun.
  • Et suyunu veya suyu, kekik, pul biber, tuz ve karabiberi ekleyin ve karıştırın.
  • Karışımı kaynamaya bırakın, ardından kısık ateşte şehriyeler ve kıyma tamamen pişene kadar yaklaşık 15-20 dakika kapağı kapalı olarak pişirin.
  • Ocaktan almadan önce incedoğranmış maydanoz veya dereotu serpiştirerek karıştırabilirsiniz.
  • Kıymalı Şehriye servise hazır. Afiyet olsun.
ETİKETLER:
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.