Dolar 36,2982
Euro 38,1294
Altın 3.435,64
BİST 9.807,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 7°C
Parçalı Bulutlu
Denizli
7°C
Parçalı Bulutlu
Cum 4°C
Cts 4°C
Paz 5°C
Pts 9°C

‘Kıymasız köfte olur mu?’ demeyin! Bu köftenin içinde et yok

Son yıllarda beslenme alışkanlıklarının değişmesiyle birlikte, vegan ve vejetaryen beslenme trendi giderek yaygınlaşıyor. Bu trendlerin etkisiyle, geleneksel yemek tarifleri de yeniden yorumlanıyor. Bunlardan biri de ‘kıymasız köfte’ olarak adlandırılan ve içinde hiç et bulunmayan, sağlıklı ve lezzetli bir alternatif sunan bir yemek.

‘Kıymasız köfte olur mu?’ demeyin! Bu köftenin içinde et yok
18 Şubat 2025 22:27

Geleneksel köfte tariflerinde kıyma kullanılması alışıldık bir durum olsa da, son dönemde et tüketimini azaltma ve bitkisel protein kaynaklarını tercih etme eğilimi artıyor. Bu noktada, kıymasız köfte tarifleri, hem etik kaygıları hem de sağlık açısından tercih edilen bir seçenek haline geliyor.

Sarımsaklı Köfte Tarifi

Malzemeler:

2,5 su bardağı bulgur

1 su bardağı irmik

1 kaşık biber salçası

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı pul biber

1 çay bardağı un

Sos İçin:

4 diş sarımsak

Limon tuzu

1 yemek kaşığı biber salçası

4 adet büyük boy domates

Tuz, pul biber

Maydanoz

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı:

Bulgur ve irmiği bir kaba koyun ve üzerini geçmeyecek şekilde soğuk su ekleyin. Malzemelerin suyu çekmesini bekleyin.

Ardından, salça, tuz ve pul biberi ekleyerek malzemeleri yoğurmaya başlayın. Karışıma kıvam aldığında unu da ekleyip tekrar yoğurun.

Yoğrulan karışımdan küçük parçalar alarak avucunuzun içinde yuvarlayın ve hafifçe bastırarak şekil verin.

Bir tencerede su kaynatın ve içine hazırladığınız köfteleri ekleyin. Köfteleri 10-15 dakika kadar pişirin, ancak fazla pişirmemeye dikkat edin.

Ayrı bir tencerede domatesleri rendeleyin. Dövülmüş sarımsakları, limon tuzunu, pul biberi, tuzu, biber salçasını ve sıvı yağı ekleyerek sosu hazırlayın.

Pişen köftelerin suyunu süzün ve üzerlerine hazırladığınız sosu dökün.

Son olarak, maydanozla süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun!

 

Kaynak: Milliyet

ETİKETLER: , ,
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.