Dolar 36,4339
Euro 38,1549
Altın 3.441,38
BİST 9.602,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 5°C
Parçalı Bulutlu
Denizli
5°C
Parçalı Bulutlu
Cts 4°C
Paz 5°C
Pts 9°C
Sal 13°C

Köfteli Patlıcan Sarma

Köfteli Patlıcan Sarma Tarifi nasıl yapılır? bu tarifin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Köfteli Patlıcan Sarma
17 Şubat 2025 20:43

Köfteli Patlıcan Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan (siz kişi sayısına ve patlıcan büyüklüğüne göre arttırıp eksiltebilirsiniz )
  • Sıvı yağ (patlıcanları kızartmak için)
  • Küçük kokteyl domates (isteğe bağlı )

Köftesi için;

  • 400 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan çok ince doğranmış
  • 1-2 diş sarımsak
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • Karabiber
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Kimyon
  • Az karbonat
  • Kırmızı toz biber
  • Taco baharatı

Sosu için;

  • 1.5 su bardağı soğuk su
  • 1’er tatlı kaşığı domates ve biber salçası
  • Tuz

Köfteli Patlıcan Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak köfte malzemesini hazırlayalım ve şekillendirip kenara alalım.
  2. Köfteler dinlenirken patlıcanları uzunlamasına ince dilimler halinde keselim ve tuzlu suda bekletelim.
  3. Daha sonra yıkayıp suyunun iyice süzülmesini bekleyelim yada temiz mutfak kurulama bezi yada peçete ile fazla suyunu alalım ve kızgın yağda hafif bir şekilde kızartıp havlu peçete üzerine çıkartalım fazla yağını emsin peçete .
  4. Daha sonra her bir patlıcana 1 köfte olacak şekilde rulo halinde saralım ve tüm malzemeler bitene kadar bu şekilde devam edelim.
  5. Üzerine salçalı sosu döküp üzerini yağlı kağıt ile kapatalım bu şekilde önceden ısıtılmış 180°lik fırında pişirelim.
  6. Fırından çıkmasına yakın yağlı kağıtı alıp üzerini kızartalım (bu aşamada isteğe bağlı fırından çıkmaya yakın üzerine kaşar rendeleyebilirsiniz) yanına makarna yada pilav eşliğinde servis edebilirsiniz.

Deneyecek olanlara kolaylıklar dilerim afiyet olsun.

Köfteli Patlıcan Sarma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.