Dolar 36,4935
Euro 37,8900
Altın 3.346,41
BİST 9.658,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 17°C
Çok Bulutlu
Denizli
17°C
Çok Bulutlu
Paz 14°C
Pts 15°C
Sal 16°C
Çar 18°C

Köme Çorbası Yemek Tarifi – Denizlim Haber Yemek Tarifleri

30Dk Hazırlama Ve 40Dk Pişirme Süresiyle Toplam 1 Saat 10 Dakikada Köme Çorbası Nasıl Yapılır Tarifimizde Görün.

Köme Çorbası Yemek Tarifi  – Denizlim Haber Yemek Tarifleri
1 Mart 2025 12:04

Köme Çorbası için Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 su bardağı su
  • Yarım su bardağı haşlanmış buğday
  • Yarım su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • Yarım domates
  • Yarım patates
  • 1 adet yeşil biber
  • Yarım patlıcan
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kuru nane

Köme Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Köme çorbası için buğday ve nohutu bir gece önceden ıslatıp haşlayın. Yeşil mercimeğin de suyunu değiştirerek siyah suyunun gitmesini sağladıktan sonra haşlayın.
  • Bir kaba yoğurt, yumurta, zeytinyağı ve un ekleyip karıştırın.
  • Bu karışımı tencerenize alın ve çırpma teliyle iyice karıştırın. Ardından suyu ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın ve tuzlu suda bekletin. Biber, patates ve domatesi de küp küp doğrayın.
  • İlk olarak buğday, mercimek ve nohutu tencereye ekleyin. Sonrasında sebzeleri ve tuzu ilave ederek, çorbayı 25 dakika boyunca kısık ateşte pişirin.
  • Tereyağını eritip içine kuru naneyi ekleyin. Nanenin kokusu çıktığında, tereyağını çorbanın üzerine dökün.
  • Köme çorbası servise hazır. Afiyet olsun.
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.