Konya’daki et lokantası köfteye kebaba domuz eti karıştırmış
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayımlanan ‘Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar’ ve ‘Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar’ listeleri gündemdeki yerini koruyor. Bakanlık insan sağlığını tehdit eden yeni ürün ve markaları ifşa etti. Listeye 20 Şubat …
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayımlanan ‘Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar’ ve ‘Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar’ listeleri gündemdeki yerini koruyor. Bakanlık insan sağlığını tehdit eden yeni ürün ve markaları ifşa etti. Listeye 20 Şubat tarihinde yeni ürün ve markalar eklendi.
KONYALI FİRMA KEBABA DOMUZ ETİ KARIŞTIRDI
Muhtar Hanımın Yeri – Zehra Kaya isimli Konya Emirgazi’deki restoranda kebaba dana ve kuzu eti yerine domuz eti kullanıldığı belirtildi.
LİSTE UZUYOR
Son güncellenen listede sahteciliğin en çok görüldüğü ürünler bitkisel yağ katılmış kaşarlar oldu. Bakanlığın açıkladığı listede kaşar peynirde de hile yapıldığı belirlendi. Yapılan incelemelerde, bazı kaşar peynirlerin yağ oranının düşük olduğu ve standartlara uymadığı tespit edildi.
SAĞLIĞI TEHLİKEYE ATAN GIDALAR LİSTESİ DE GÜNCELLENDİ
20 Şubat tarihinde sağlığı tehlikeye atan gıdalar listesi de güncellendi. Güncellenen listede sağlığa zararlı boya bulunduran baharatlar, içine ilaç katılmış enerji içecekleri, peynirde ise natamisin yer alıyor.