Dolar 36,4935
Euro 37,8900
Altın 3.346,41
BİST 9.658,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 17°C
Çok Bulutlu
Denizli
17°C
Çok Bulutlu
Paz 14°C
Pts 15°C
Sal 16°C
Çar 18°C

Krem Şantili Islak Kek Yemek Tarifi – Denizlim Haber Yemek Tarifleri

10Dk Hazırlama Ve 30Dk Pişirme Süresiyle Toplam 40 Dakikada Krem Şantili Islak Kek Nasıl Yapılır Tarifimizde Görün.

Krem Şantili Islak Kek Yemek Tarifi  – Denizlim Haber Yemek Tarifleri
1 Mart 2025 12:44

Krem Şantili Islak Kek için Malzemeler

  • 1 su bardağı şeker
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Islak Kek Sosu İçin:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

Krem Şantili Islak Kek Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kaseye yumurta ve şekeri ekleyin.
  • Şeker eriyip, karışım krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Krema kıvamına ulaştıktan sonra içerisine ayçiçek yağı ve süt ilave edin.
  • Vanilya ekleyin ve mikser yardımıyla tekrar karıştırın.
  • Süzgeçten elediğiniz kakao, kabartma tozu ve unu sıvı karışıma ekleyin.
  • Homojen bir kıvam alana kadar çırpın.
  • Sos için bir sos tenceresinde süt ve toz şekeri bir araya getirin.
  • Ardından sıvı yağ, kakao ve tuz ekleyip karıştırarak bir taşım kaynatın.
  • Kaynadıktan sonra ocaktan alın.
  • Fırından çıkan sıcak kekin üzerine hazırladığınız sıcak sosu dökün ve çekmesini bekleyin.
  • Daha sonra derin bir kapta soğuk süt ile toz şantiyi çırparak sert bir kıvam elde edin.
  • Islak kekin üzerine eşit bir şekilde yayın.
  • Krem şantili ıslak kek servise hazır. Afiyet olsun.
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.