Dolar 36,4935
Euro 37,8900
Altın 3.346,41
BİST 9.658,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 14°C
Hafif Yağmurlu
Denizli
14°C
Hafif Yağmurlu
Per 14°C
Cum 16°C
Cts 17°C
Paz 15°C

Kuru Üzüm Reçeli Yemek Tarifi – Denizlim Haber Yemek Tarifleri

15Dk Hazırlama Ve 35Dk Pişirme Süresiyle Toplam 50 Dakikada Kuru Üzüm Reçeli Nasıl Yapılır Tarifimizde Görün.

Kuru Üzüm Reçeli Yemek Tarifi  – Denizlim Haber Yemek Tarifleri
1 Mart 2025 12:38

Kuru Üzüm Reçeli için Malzemeler

  • 300 gram kuru üzüm
  • 2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 4-5 adet karanfil

Kuru Üzüm Reçeli Nasıl Yapılır?

  • Kuru üzüm reçeli için öncelikle kuru üzümleri bir kaba alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Üzümleri yaklaşık 1-2 saat bekletin ki şişsin. Daha sonra suyunu süzün.
  • Üzümleri bir tencereye alın ve üzerine 2 su bardağı suyu ekleyin. Orta ateşte kaynatın. Üzümler iyice şişene kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
  • Şeker ve limon suyunu ekleyin. Şeker tamamen eriyene kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Şeker eridikten sonra kısık ateşte, reçel kıvamına gelene kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
  • Eğer tarçın ve karanfil kullanacaksanız, bu aşamada ekleyin. Ayrıca limon tuzunu da ekleyebilirsiniz, bu reçelin daha uzun süre dayanmasını sağlar ve rengini korur.
  • Reçelin kıvamını test etmek için bir tabak veya küçük bir çay tabağını dondurucuya koyun. Reçelden bir damla alıp soğuyan tabağa koyun. Birkaç saniye bekledikten sonra, damlanın kıvamını kontrol edin. Reçel kaşığın ucundan akmıyorsa kıvamı tutmuş demektir.
  • Reçeliniz kıvama geldikten sonra ocaktan alın ve biraz soğumasını bekleyin. Temiz, kuru kavanozlara sıcak olarak doldurun ve kavanozların kapaklarını sıkıca kapatın.
  • Kuru üzüm reçeli servise hazır. Afiyet olsun.
ETİKETLER: ,
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.