Dolar 36,5085
Euro 38,2084
Altın 3.447,36
BİST 9.602,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 5°C
Parçalı Bulutlu
Denizli
5°C
Parçalı Bulutlu
Cts 4°C
Paz 5°C
Pts 10°C
Sal 10°C

Kütür kütür turşunun sırrı buymuş! Yılların turşucusu püf noktasını verdi

Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan turşuların, özenle hazırlanan tarifleri ve ustalıkla uygulanan tekniklerle elde edilen benzersiz bir lezzet harmanıdır. Yılların turşucusu, bu gizemli lezzetin sırrını paylaşarak, turşu yapımında başarıya ulaşmanın püf noktalarını açıklıyor.

Kütür kütür turşunun sırrı buymuş! Yılların turşucusu püf noktasını verdi
18 Şubat 2025 22:53

Turşu, doğal fermantasyon süreciyle hazırlanan, sebzelerin veya meyvelerin salamura suyunda olgunlaşarak karakteristik ekşi ve tuzlu tadıyla bilinen bir gıda maddesidir. Bu yöntem, binlerce yıldır çeşitli kültürlerde geleneksel olarak kullanılmaktadır. Türk mutfağında da turşu, yemeklerin yanında veya atıştırmalık olarak sıkça tüketilen önemli bir lezzet kaynağıdır.

Yılların turşucusunun paylaştığı püf noktalarıyla, herkes evinde kolaylıkla kendi turşusunu hazırlayabilir ve bu eşsiz lezzeti yaşayabilir. İşte, kütür kütür turşunun sırrını açığa çıkaran o kıymetli bilgiler…

Zeytinyağlı turşu, geleneksel turşu tariflerinden farklı olarak sirke veya limon kullanılmadan yapılan, özellikle Akdeniz mutfağında sıkça tercih edilen bir lezzet alternatifidir. Sirke veya limon yerine zeytinyağı kullanarak hazırlanan bu turşular, hafif ve kendine özgü bir tat profili sunar. İşte, zeytinyağlı turşu yapmanın sırrı ve bu tarifin nasıl hazırlandığına dair detaylar…

ZEYTİNYAĞLI TURŞU TARİFİ

İşte turşu yapımı için gereken malzemeler ve hazırlanışı:

Malzemeler:

500 gram lahana

5 adet havuç

7-8 adet acur ve kornişon

1 orta boy karnabahar

2 baş sarımsak

1 su bardağı kaya tuzu

1 litre su

1 dolu yemek kaşığı limon tuzu

1 çay bardağı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tane karabiber

Hazırlanışı:

Lahana, havuç, acur ve karnabaharı turşuluk şekilde doğrayın.

Turşu bidonunun dibine soyulmuş sarımsakları yerleştirin.

Bir sürahide 1 litre suyu, limon tuzunu, kaya tuzunu ve karabiberi karıştırın.

Hazırladığınız bu suyu bidona koyduğunuz sebzelerin üzerine dökün. Aralara sarımsak serpiştirmeyi ihmal etmeyin.

Son olarak, zeytinyağını bidonun üzerine dökün ve bidonu sıkıca kapatın.

Turşunun olgunlaşması için 4-5 gün boyunca karanlık bir odada bekletin.

Kaynak: Milliyet

ETİKETLER:
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.