Lamington için Malzemeler
Kek İçin:
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- Bir tutam tuz
Çikolata Sosu İçin:
- 200 gr bitter çikolata (veya sütlü çikolata)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1/4 su bardağı süt
- 1 su bardağı pudra şekeri
Süslemek İçin:
- 2 su bardağı toz hindistancevizi
Lamington Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurta ve toz şekeri bir kaba alın ve mikserle 3-4 dakika çırpın.
- Süt ve sıvı yağı ekleyin, karıştırın.
- Unu, kabartma tozunu, vanilini ve tuzu ayrı bir kapta karıştırın. Ardından bu kuru karışımı yavaşça sıvı karışıma ekleyin ve spatula ile karıştırarak homojen bir hamur elde edin.
- Fırın tepsisini yağlayın veya tabanına yağlı kağıt serin. Hamuru fırın tepsisine dökün ve eşit bir şekilde yayın.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
- Kek piştikten sonra fırından çıkarın ve tamamen soğuması için bir kenara alın.
- Çikolata sosu için çikolatayı küçük parçalara ayırın ve bir tencereye koyun.
- Üzerine Sıvı yağ, süt ve pudra şekerini ilave edin.
- Orta ateşte karıştırarak çikolata tamamen eriyene kadar pişirin.
- Kek tamamen soğuduktan sonra, kare şeklinde dilimleyin (yaklaşık 5×5 cm boyutlarında).
- Her bir kek parçasını çikolata sosuna batırın ve ardından rendelenmiş hindistancevizine bulayın.
- lamington tatlısı servise hazır tüm kekleri bu şekilde hazırlayıp, servis tabağına dizin ve servis edin. Afiyet olsun.