Limon Soslu Blondie için Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 115 gr tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un
- 120 gr beyaz çikolata
Kreması için;
- 2 adet yumurta sarısı
- 1/4 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı su
- 1 paket vanilya
Limon Soslu Blondie Nasıl Yapılır?
- Derin bir kabın içerisine oda sıcaklığındaki tereyağı, şeker ve yumurtayı çırpın.
- Karışıma kuru malzemeleri azar azar ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- Son olarak parçalanmış beyaz çikolatayı ilave edin ve karıştırın.
- Kullanacağınız fırın kabını yağlayın ve kek harcını içine döküp eşit bir şekilde yayın.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin.
- Fırından çıkan keki soğumaya bırakın.
- Bir tencereye limon kabuğu rendesi, limon suyu, su, şeker ve nişasta ekleyin.
- Şeker ve nişasta eriyip kıvam aldıktan sonra ocaktan alın.
- Üzerine yumurta sarısını ekleyip hızlıca çırpın.
- Son olarak tereyağını ekleyip iyice karıştırın.
- Krema soğumadan blondie’nin üzerine dökün ve eşit şekilde yayın.
- Limon soslu blondie servise hazır. Afiyet olsun.