Lotus Cheesecake için Malzemeler
Tabanı için:
- 60 gr tereyağı
- 180 gr lotus bisküvi
Cheesecake kreması için:
- 1 paket krema (200 ml)
- 600 gr labne peyniri
- 2 yemek kaşığı un
- 3 adet yumurta
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin
Üzeri için:
- 3 yemek kaşığı lotus biscoff krema
Lotus Cheesecake Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 19 cm’lik kelepçeli kalıpları yağlayın.
- Kalıbın taban kısmına yağlı kağıt yerleştirin ve fazla kısımları kesin. Kalıbın içine su kaçmaması için, kenarlarını alüminyum folyo ile kaplayın.
- Bu esnada lotus bisküvileri un haline gelene kadar blenderdan çektirin.
- Tereyağını eritip bisküvilerin üzerine ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız bisküvili karışımı kelepçeli kalıba dökün ve spatula ile her tarafa yayın. Üzerine bardağın tersiyle bastırabilirsiniz. Soğuması için buzdolabında bekletin.
- Krema için, labnenin suyunu süzün ve bir kaba aktarın.
- Üzerine toz şekeri ekleyerek güzelce çırpın. Daha sonra, krema, un ve vanilyayı ekleyerek güzelce karıştırın.
- Yumurtaları tek tek ekleyin ve her seferinde güzelce çırpmayı unutmayın.
- Karışım hazır olduğunda, dolaptan çıkardığınız tabanın üzerine dökün. Kalıbı dikkatlice tezgaha vurun.
- Bir tepsiye sıcak su dökün ve kelepçeli kalıbı bunun içine yerleştirin ve fırına atın.
- Önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında hafif kızarana kadar, yaklaşık 60 dakika, pişirin.
- Kenarları pişmiş ve ortası hafifçe sallanıyorsa, cheesecake pişmiş demektir. Fırını kapattıktan sonra kapağını aralık bırakarak 15 dakika bekletin.
- Ardından oda sıcaklığında soğumaya bırakın ve buzdolabında 4-5 saat dinlendirin.
- Üzeri için, lotus kremayı benmari usulü eritip cheesecake’in üzerine dökün. En üst kısmı ufalanmış lotus bisküvileri serpiştirerek süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.