Dolar 36,5085
Euro 38,2084
Altın 3.447,36
BİST 9.602,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 5°C
Parçalı Bulutlu
Denizli
5°C
Parçalı Bulutlu
Cts 4°C
Paz 5°C
Pts 10°C
Sal 10°C

Makarnayı bugüne kadar yanlış yapmışız! Makarnayı böyle haşlamak gerekiyor

Küçük büyük herkesin severek tükettiği makarnanın birçok çeşidi vardır. Yapımı basit gibi gözükse de haşlama esnasında gözden kaçırdığımız noktalar var. Bugüne kadar makarna yapımına dair bütün bildiklerinizi unutun. Çünkü hep yanlış yapmışız.

Makarnayı bugüne kadar yanlış yapmışız! Makarnayı böyle haşlamak gerekiyor
18 Şubat 2025 22:54

Makarna tüm dünyada en sevilen besinler arasında yer alır. Kültürümüzde salçalı, yoğurtlu ve sade olarak tüketilir. Ancak bunların dışında makarnanın onlarca değişik tarifi bulunur. Domates sosludan, kıymalıya, tavukludan peynirliye kadar farklı tariflerle yapılabilir. Ancak makarna yaparken bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Sadece haşlayarak makarnayı yaptığınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz.

3 BARDAK SÜT KULLANIN

Uzmanlara göre, lezzetli bir makarnanın püf noktası süt kullanımında yatıyor. Genellikle pek bilinmeyen bu yönteme göre, bir paket makarna için yaklaşık olarak 3 bardak süt kullanılması gerekiyor. Bu pişirme tekniğiyle, makarna sadece doyurucu değil, aynı zamanda daha besleyici bir hal alıyor.

SÜTLÜ MAKARNA TARİFİ

1 paket kalem makarna

3 su bardağı süt

3 yemek kaşığı tereyağı

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

1/2 tatlı kaşığı tuz

Tarif:

Tuzlu kaynar suda makarnaları 5 dakika haşlayıp süzün ve kenara alın.

Bir tencereye süt ve tuzu ekleyin, içine makarnaları ilave edin.

Orta ateşte karıştırarak, sütü çekene kadar yaklaşık 5 dakika pişirin.

Makarnalar kıvam alıp pişince altını kapatın, tereyağı ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin.

Karıştırın ve servis yapın.

 

 

Kaynak: Milliyet

ETİKETLER: ,
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.