Dolar 38,4149
Euro 43,7601
Altın 4.095,06
BİST 9.432,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 23°C
Hafif Yağmurlu
Denizli
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 22°C

Mangolu Pasta Yemek Tarifi – Denizlim Haber Yemek Tarifleri

40Dk Hazırlama Ve 30Dk Pişirme Süresiyle Toplam 1 Saat 10 Dakikada Mangolu Pasta Nasıl Yapılır Tarifimizde Görün.

Mangolu Pasta Yemek Tarifi  – Denizlim Haber Yemek Tarifleri
1 Mart 2025 12:09

Mangolu Pasta için Malzemeler

Keki için:

  • 1.5 su bardağı un
  • 4 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 1-2 yemek kaşığı su (kıvamına göre artırabiliriz)

Mango sosu için:

  • 1 adet olgun mango
  • Yarım limonun suyu
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı nişasta

Üzerini süslemek için:

  • Küçük dilimlediğiniz mango

Mangolu Pasta Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaları ve şekeri büyük bir kaseye alın. Ardından mutfak mikserinde yüksek devirde yaklaşık 7-8 dakika kabarıncaya kadar çırpın.
  • Un, vanilin, kabartma tozu, kakao ve tuzu eleyerek yumurta karışımına yavaş yavaş ekleyin.
  • Tahta bir kaşık veya spatula ile nazikçe topakların oluşmamasına dikkat ederek karıştırın.
  • Hazırladığınız karışımı, yağladığınız kek kalıbına dökün ve fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.
  • Kürdanı orta kısmına bastırarak kekin piştiğinden emin olabilirsiniz.
  • Kek piştikten sonra fırından çıkarın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • Soğuyan keki ortandan iki eşit parçaya bölün. Ardından küçük bir yuvarlak kalıpla kesip küçük pastalar elde edin.
  • Mangolu sosu hazırlamak için; öncelikle mangoyu soyun ve çekirdeğini çıkarın. Ardından küçük küpler halinde doğrayın.
  • Derin bir sos tavasına küçük küpler şeklinde doğradığınız mangoları, toz şekeri, suyu ve limon suyunu ekleyin.
  • Karışımı orta ateşte kaynamaya bırakın, ardından nişastayı ekleyip kısık ateşte yaklaşık 10 dakika kadar pişirin.
  • Pişen sosu blender’dan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin. Elde ettiğiniz mango sosunu soğumaya bırakın.
  • Hazırlama kısmında küçük keklerimizi sütle hafif ıslatarak üzerine sostan ekleyip diğer parçayı da aynı şekilde üzerine ekleyerek sostan ilave ediyoruz.
  • Aynı işlemi bütün keklerimize uygulayarak üzerini mango dilimleri ile süsleyip servis ediyoruz.
ETİKETLER: ,
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.