Dolar 36,4339
Euro 38,1549
Altın 3.441,38
BİST 9.602,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 5°C
Parçalı Bulutlu
Denizli
5°C
Parçalı Bulutlu
Cts 4°C
Paz 5°C
Pts 10°C
Sal 10°C

Mantıyı daha önce hiç böyle yemediniz! Misafirleriniz tarif için kapınızı çalacak

Türk mutfağının en sevilen lezzetleri arasında başı çeken mantı hep bildiğiniz gibi kıyma ile yapılırdı. Ancak size önereceğimiz bu tarif ile mantıya bakış açınız değişecek. Misafirlerinize sunabileceğiniz değişik ve lezzetli mantı tarifi…

Mantıyı daha önce hiç böyle yemediniz! Misafirleriniz tarif için kapınızı çalacak
18 Şubat 2025 22:40

Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan mantı, geleneksel olarak kıyma ile doldurulmuş ve üzerine yoğurt ve salça sosuyla servis edilmiştir. Ancak, yeni ve yenilikçi tariflerle mantının klasik formu dışında da harika tatlar elde etmek mümkündür. Size önereceğimiz bu tarifle, misafirlerinize sunabileceğiniz sıra dışı ve lezzetli bir mantı deneyimi yaşayabilirsiniz.

TAVUKLU MANTI TARİFİ

Öncelikle, bu tarifte geleneksel kıyma yerine tavuk kullanacağız. İşte tavuklu mantı tarifi…

Malzemeler:

3-4 su bardağı un

1 su bardağı ılık su

1 adet yumurta

1 tutam tuz

İç harç için:

1 adet kalçalı but

1 tutam tuz

1 tutam karabiber

1 adet soğan

Hazırlık:

Tavuk budunu bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Ardından pişmeye bırakın.

Derin bir kaba un, ılık su, yumurta ve tuzu ekleyerek ele yapışmayan sert bir hamur yoğurun.

Tavuk pişince suyun içinden çıkarıp etlerini kemikten ayırın.

Ayırdığınız etleri bıçak yardımıyla doğrayın.

Soğanı da yemeklik doğrayarak bir kaba alın.

Ardından tuz ve karabiber ekleyip tüm malzemeleri harmanlayın.

Hamuru tezgaha alın ve açın, büyük kareler olacak şekilde kesin.

Hamurların içerisine hazırladığınız iç harcı ekleyin.

Tavuklu hamurları dörtgen biçimde kapatın ve kaynayan suya atın.

Kaynayan suda haşlanan mantıları süzgeç yardımıyla çıkarın.

Servis yapmadan önce üzerlerine yoğurt ve kızdırılmış yağ ekleyerek sunum yapabilirsiniz.

Kaynak: Milliyet

ETİKETLER: ,
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.