Dolar 36,4306
Euro 38,1968
Altın 3.382,00
BİST 9.911,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 13°C
Hafif Yağmurlu
Denizli
13°C
Hafif Yağmurlu
Pts 15°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 21°C

Mart ayında tüketilebilecek balıklar nelerdir?

Mart ayı, kışın son günlerini yaşarken balık severler için hâlâ lezzetli seçenekler sunan bir dönemdir. Deniz suyu sıcaklıklarının değişmeye başlamasıyla birlikte bazı balıkların yağ oranı azalırken, bazıları ise tam kıvamına gelir. İşte Mart ayında tüketilebilecek en lezzetli balıklar…

Mart ayında tüketilebilecek balıklar nelerdir?
3 Mart 2025 14:51

Mart ayı, denizlerin sunduğu son kış lezzetlerini değerlendirmek için harika bir zamandır. Mevsimin en taze balıklarını seçerek sağlıklı ve lezzetli sofralar kurabilirsiniz!

1. Levrek

Lezzet Durumu: Mevsim boyunca lezzetini koruyan levrek, Mart ayında da tüketilebilecek en iyi balıklar arasındadır.

Pişirme Önerisi: Fırında, ızgarada veya buğulama olarak pişirildiğinde harika bir tat sunar.

2. Kalkan

Lezzet Durumu: Mart ayı, kalkanın en lezzetli olduğu dönemlerden biridir. Yağ oranı arttığı için yumuşak ve lezzetli bir ete sahiptir.

Pişirme Önerisi: En iyi lezzet için tava veya ızgara yöntemiyle pişirilmesi önerilir.

3. Mezgit

Lezzet Durumu: Mevsim sonuna yaklaşsa da hâlâ lezzetini koruyan mezgit, hafif ve yumuşak etiyle özellikle diyet yapanlar için iyi bir alternatiftir.

Pişirme Önerisi: Tava ya da fırında pişirilerek tüketilebilir.

4. Uskumru

Lezzet Durumu: Mart ayında yağ oranı biraz azalsa da hâlâ lezzetli bir seçimdir.

Pişirme Önerisi: Izgarada ya da fırında pişirildiğinde en iyi tadı alabilirsiniz.

5. Gümüş Balığı

Lezzet Durumu: Mevsiminde olan gümüş balığı, Mart ayında bolca bulunan ve uygun fiyatlı bir seçenektir.

Pişirme Önerisi: Unlanıp kızartıldığında çıtır çıtır bir lezzet sunar.

6. Kefal

Lezzet Durumu: Genellikle tatlı ve tuzlu su karışımında yaşayan kefal, Mart ayında lezzetli ve ekonomik bir seçenektir.

Pişirme Önerisi: Izgara veya fırında pişirilerek tüketilebilir.

7. Tekir ve Barbun

Lezzet Durumu: Mart ayında bol bulunan ve en lezzetli döneminde olan bu balıklar, özellikle tavada pişirilerek harika bir tat sunar.

Pişirme Önerisi: Kızartma veya ızgara yöntemiyle tüketilebilir

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.