Dolar 36,4339
Euro 38,1549
Altın 3.441,38
BİST 9.602,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 5°C
Parçalı Bulutlu
Denizli
5°C
Parçalı Bulutlu
Cts 4°C
Paz 5°C
Pts 10°C
Sal 10°C

Maya derdi yok! Çay demlenene kadar yumuşacık poğaça tarifi

Maya kullanımı ve uzun süren hamur işlemleri bazen zaman alabilir. Neyse ki, işte size maya derdi olmayan ve çayınız demlenene kadar hazır hale gelebilecek, yumuşacık bir poğaça tarifi! Bu tarifle, sıcacık poğaçaların lezzetiyle buluşmak için daha fazla beklemenize gerek yok.

Maya derdi yok! Çay demlenene kadar yumuşacık poğaça tarifi
18 Şubat 2025 22:40

Mutfakta vakit geçirmek keyifli olabilir, ancak bazen uzun süren mayalama işlemleri veya hamurun kabarması için beklemek istemeyiz. İşte bu noktada, pratik ve hızlı tariflerin değeri ortaya çıkar. Maya derdi olmadan, çayınız demlenene kadar hazır hale gelebilecek yumuşacık poğaçaları yapmak oldukça cazip bir seçenektir. İşte 15 dakikada pratik poğaça tarifi.

Mayasız Poğaça Tarifi

Malzemeler

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 adet yumurta

1 su bardağı süt

1 tatlı kaşığı tuz

1,5 tatlı kaşığı toz şeker

4 su bardağı un (3. bardaktan sonra kontrollü ekleyelim)

1,5 paket kabartma tozu

İçi için:

1 kase ufaltılmış beyaz peynir

Yarım demet maydanoz

Üzeri için:

1 yumurta sarısı

Çörek otu

Susam

Yapılışı:

Hamuru için un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alın.

Unu azar azar ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Un miktarı markaya göre değişebilir, bu yüzden 3. bardaktan sonra kontrollü ekleyin.

Hamuru streç film ile kaplayıp 20 dakika dinlendirin.

Bu sırada iç harcı için maydanozları yıkayıp ince ince kıyın.

Peyniri de ufalayın ve maydanozla karıştırın.

Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp el ile açın.

İçine hazırladığınız peynirli harçtan koyup yarım ay şeklinde kapatarak poğaça şekli verin.

Ayrıca yuvarlak şekilde de yapabilirsiniz.

Kapattığınız kısma çatalla bastırarak çizikler atın. Bu işlem poğaçaların açılmamasını sağlayacaktır.

Şekillendirdiğiniz poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam ile çörek otu serpiştirin.

Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Pişen poğaçalarınızı fırından alıp servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Kaynak: Milliyet

ETİKETLER: ,
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.